Hun får egen akevitt-blend

Yvonne Trans akevitt-baserte cocktail ble kåret til verdens beste. Nå får hun utvikle sin egen akevitt-blend.

Publisert

Under denne ukens Linie The Journey-finale på Salt i Oslo klarte overbeviste Yvonne Tran (25) dommerne om at hun lager verdens beste akevitt-baserte cocktail.

For andre år på rad har noen av de beste bartenderne fra Norge, Sverige, Danmark, Finland og Tyskland kappes om å lage den beste akevitt-cocktailen med Lysholm Linie.

– Hun leker

VINNER-MIKS: Dette er vinnerdrinken fra Yvonne Tran.

Etter nasjonale konkurranser i hvert land, møttes 11 drevne bartendere til dyst i Oslo tirsdag kveld. Juryen bestod av anerkjente og internasjonale bartendere, samt master blender i Arcus, Ivan Abrahamsen.

– Hun er ung og representerer neste generasjon bartendere. Hun leker med akevitten og skaper fristende og annerledes cocktails vi bare kunne drømme om for noen år siden, sier kategorisjef i Arcus, Romain Jourdan.

Overraskende seier

Yvonne Tran har jobbet flere år i London, men har nylig returnert tilbake til hjemlandet og jobber nå i cocktailbaren «Corner Club» i Stockholm.

Seieren kom overraskende, ikke minst fordi dette er den første konkurransen hun deltar i.

– Det er en fantastisk følelse å vinne blant så mange flinke og erfarne bartendere. Jeg deltok for å utfordre meg selv, og fordi jeg har en forkjærlighet til akevitt, sier Yvonne.

Få mikse egen blend

Og med en forkjærlighet til akevitt, fremstår premien ekstra attraktiv: Yvonne får nå anledning til å lage sin egen blend av Linie akevitt. Førstepremien i konkurransen gir nemlig vinneren muligheten til å utvikle sin egen Linie akevitt-blend i samarbeid med Master Blender Ivan Abrahamsen fra Arcus.

– Dette er alle bartenderes drøm. Jeg gleder meg til å kunne servere min egen akevitt på «Corner Club», avslutter en glad vinner.

Vinnermixen 

Ingredienser – «Head in the clouds»

Double Cask Port

Cloudberry and rockcandy syrup

Oloroso Sherry

Benedictine

Kremfløte

Benedictine spray

Serveres med krumkake

Powered by Labrador CMS