Scandic kutter ut skadelige scampi
- En riktig beslutning som burde inspirere flere til å følge etter. Det viser en viktig global satsning i Scandics miljøarbeid, sier Mikael Karlsson, leder i Svenska Naturskyddsföreningen, SNF, i en pressemelding sendt ut av Scandic tirsdag.
Oversvømmelser ved stormer og tsunami er dramatiske sider av problematikken ved oppdrett av scampi. For den lokale befolkningen innebærer de dammene som scampiene opprettes i, at de beskyttende mangroveskogene hugges ned og med dem forsvinner øvrig vegetasjon og muligheten til tradisjonell fiske. I noen land er det til dels harde konflikter mellom eierne av scampioppdrettsanleggene og lokalbefolkningen. Både antibiotika og kjemikalier benyttes i store mengder, og forurenser dermed vegetasjonen ytterligere.
- For oss på Scandic er den her beslutningen et naturlig skritt i vårt arbeide om et bærekraftig samfunn. Vi gjennomgår kontinuerlig alle varer vi bruker og lærer opp personalet i miljøtankegangen. Det er viktig og positivt å kunne jobbe tett med organisasjoner som SNF, når det gjelder slike spørsmål, sier Freddy Bruu, F&B Manager i Scandic Norge.
Markedet for scampi vokser over hele verden og over halvparten av mangroveskogen er allerede borte. - Et redusert forbruk av scampi er nødvendig for å redusere problemet, og det finnes gode alternativer til miljøskadelige scampi. Vi oppfordrer nå andre hotellkjeder og restauranter over hele Norden til å ta vekk scampi fra sitt sortiment , sier Mikael Karlsson, direktør i SNF.
Scandic har 122 hotell i Norden og i Baltikum. I Norge er det 15 hotell.