Gastronomiens nye høyborg

Publisert Sist oppdatert

- Vi har i lang tid vært på jakt etter egnede lokaler. Her i dette gamle spinneriet fant vi det vi søkte. Siden har vi designet og bygget lokaliteter hvor alt skal handle om mat, drikke og unike opplevelser. Vi har nå fått nesten 1000 kvm og har en totaltkapasitet opp mot 200 gjester.

Vi har mat auditorie med mulighet til full mat og drikke servering til 55 personer, 150 kvm restaurant, møterom, grupperom, kreativt mat-laberatorie, eller akkurat-hva-du-vil-slags-rom, sier administrerende direktør Dag Terje Solvang. Han smilte fra øre til øre og var sprekkferdig av stolthet på åpningskvelden. Og det med rette.

Kjøkkenet er på hele 160 kvm med 4 fantastiske mobile kokeøyer meget godt egnet som konkurranse arena eller for kokkekurs.
- Det finnes knapt maken, sa snorklipper Eyvind Hellstrøm fra Bagatelle i sin åpningstale.

Lokalene gir også GI nye muligheter som for eksempel å tilby en unik arena for kurs og konferanser, arbeidsmøter eller som utstillingslokale.
- Våre kunder kan bruke huset til akkurat det de vil så lenge mat og drikke er en del av det, sier Dag Terje Solvang

Viktig

- Et aktivt gastronomisk institutt som det vi har her i Norge er med på å utvikle norske mat- og kokevaner samt at det er med på å lære opp våre kokker slik at man nå kan få førsteklasses mat på spisesteder over hele landet, sa Eyvind Hellstrøm før han klippet båndet åpningsdagen.
Mesterkokk Per Hallundbæk fra Engø Gård samstemte i at fasilitetene var fantastiske.

- Vi har et slikt institutt i Danmark også, men bare med en brøkdel av utstyr og plass, sa Hallundbæk som har representert Danmark i VM for kokker.

Forskningseid

Ved siden av at Stiftelsen Norsk Matkultur som eier 40 % av GI, så er resten av aksjene eid av på forskningsinstitusjonene, med Matforsk, Norconserv og Fiskeriforskning. med størst andel – på 30 prosent.

- Etableringen av den ny avdelingen i Oslo er en prosess som har vært initiert pågått en god stund, sier Øyvind Fylling-Jensen, administrerende direktør ved Matforsk AS på Ås.

- Vi GI Oslo var tidligere i lokalene til BAMA på Økern, men disse lokalene har ble ettervært lite hensiktsmessige etter hvert som aktiviteten har øker . Nå har ikke GI hatt den sterkeste økonomien, men med orden og styring på denne, måtte vi legge en plan strategien for å få det vi hardde behov for med en forsvarlig bruk av penger. Etter en prosess for å finne egnede lokaler er vi nå på plass i Maridalsveien i noe som etter min mening er state og the art lokaler, sier Øyvind Fylling-Jensen.

GI selv har stått for utformingen.

 

- Og de har fått det de ønsket seg. De har fått praktiske løsninger som gjør at de har full fleksibilitet til å levere løsninger et bredt tilbud av matfaglige tjenester i tråd med kundenes behov.som markedet krever.

Administrasjonen har vært rundt for å se på hva som skjer ute, og det vi nå har fått står ikke tilbake for det som andre har, sier Øyvind Fylling-Jensen.

Han mener at GI har hatt, og fortsatt vil ha en stor betydning for matutviklingen her i landet.

- Jeg mener at GI bidrar til å høyne fagkunnskapen på bred basis. Uten innsatsen som for eksempel kokker som Harald Osa og andre har gjort hadde ikke norsk gastronomi vært der det er i dag. GI har helt klart bidratt til å høyne interessen for mat og kokkekunst her i landet og jeg mener at det er riktig å bruke statlige penger fra forskningen forskningsmidler på dette. Jeg mener at det er en styrke å drive forskning og verdiskapende tjenester i et større perspektiv. Det at forskningsmiljøer tilbyr forskning og utvikling med kokkekunnskapen som en sentral brikke blir stadig viktigere tjenester og og at vi har større tyngde i vår forskning med kokkekunnskapen i vår midte, sier en fornøyd Matforsk-direktør, Øyvind Fylling-Jensen.

bt

Administrerende direktør Dag Terje Solvang i GI og Matforsk-direktør, Øyvind Fylling-Jensen.

Thumbnail Image:
Powered by Labrador CMS