– Norske restauranter er fanget i fortiden

Dansk oppstartsselskap vil totalforandre den norske restaurantbransjen. Nå gir de gratis bordbooking til alle norske restauranter.

Publisert Sist oppdatert


– Nå tilbyr vi bookingsystemet vårt, Seater, gratis til alle restauranter i Norge for å bevise et poeng: Norske restauranter er fanget i fortiden og betaler altfor mye for IT-løsningene sine, sier Esge Christensen, sjef for QuickOrder i Norge.

Det danske oppstartsselskapet QuickOrder går nå inn i norsk restaurantbransje med en ambisjon om å fundamentalt endre den. Første skritt er å gi bort bordbooking-tjenesten Seater gratis.

GRUNDER: Esge Christensen vil revolusjonere den norske restaurantbransjen.
GRUNDER: Esge Christensen vil revolusjonere den norske restaurantbransjen.

– Umiddelbart virker det kanskje rart at vi tilbyr dette gratis. Men vi gjør det for å demonstrere hvor overpriset mange IT-løsninger i restaurantbransjen er. De høye prisene skyldes at det ikke finnes ett enkelt verktøy som samler alle tjenestene som restaurantene trenger, sier han.

QuickOrder gjør sitt inntog i Norge gjennom avtaler med flere større restauranter i Bergen og Oslo. I Danmark bruker allerede mer enn 400 restauranter plattformen.

Gir konkurrentene et spark

Tilbudet om gratis bordbooking handler om å skape synlighet, men det viktigste er å sende et signal til restaurantene om at hjelpen er på vei, og å gi et spark i siden til de hundrevis av mindre plattformene som tar seg for høyt betalt for abonnementsbaserte løsninger.

Daniel Olsen er daglig leder for burgerrestauranten Don på Jessheim og har slått til på tilbudet om gratis bordbooking.

– Tidligere har jeg lett mye etter passende IT-løsninger for restauranten vår, men det har vært for dyrt, både i oppsett og etablering. Det var veldig greit å få et bra system for bordbooking, slik at folk kan sjekke tilgjengelighet og booke bord uten at jeg må stå i telefonen, sier han.

Olsen er opprinnelig fra Thailand og håper det vil skje en stor endring i norsk restaurantbransje.

– Norge henger litt etter. Jeg har vært veldig mye rundt i Asia, og der kan du blant annet se «tableter» på bordene. Teknologien kan bidra veldig mye for en restaurant, forklarer han.

Systemer til 50 000 kroner er unødvendige

I Norge er det ikke unormalt at en leasingkontrakt på et kassasystem koster 50 000 kroner og tegnes for 3-4 år om gangen, men Christensen mener det ikke er noen god grunn til dette.

– Med QuickOrder tar vi et oppgjør med IT-systemer som koster skjorta og har lange bindingstider. Vi gir restaurantene den servicen de fortjener gjennom teknologi som integrerer kassasystemer med vaktplaner, lønnsstyring og bordbooking. Det gir også enorme mengder data, som kan effektivisere driften og gi restaurantene en bedre brukeropplevelse, sier han og legger til:

– Digitalt er denne bransjen fanget i fortiden, og IT-løsningene koster altfor mye tid og penger for restaurantene. Prisen for et betalingspunkt alene endrer seg ikke noe særlig, men med et samlet system som QuickOrder får restauranten mer funksjonalitet og opp til fem betalingspunkter fordi systemet vårt kan integreres på iPad-er. Hos oss er du i gang for 6 500 kroner, avslutter Christensen.

Powered by Labrador CMS