Varme maidager med rosa bobler

Publisert Sist oppdatert

Vinmonopolets tall for mars i år viser at salget av all musserende vin har økt med nærmere 20 prosent sammenliknet med samme periode i fjor, mens musserende rosévin økte med hele 24 prosent. Musserende vin fra den kjente australske vinprodusenten Jacob’s Creek har hittil i år hatt en økning på hele 27prosent, sammenliknet med de tre første månedene i fjor. Fra 3. mai er Jacob’s Creek Sparkling Rosé å finne i alle Vinmonopolets fullsortimentsbutikker, som et av totalt syv produkter innen kategorien musserende rosévin.

– Med så høye tall allerede i en kald marsmåned, forventer vi en eksplosiv økning i salget av Jacob’s Creek Sparkling Rosé utover våren og sommeren. Mai er jo dessuten festmåneden fremfor noen, sier Cecilie Gilhuus, markedssjef i Brand Partners.

Basert på en blanding av de beste basisvinene fra nye og eldre vinranker, oppnår Jacob’s Creek Sparkling Rosé en jevn og god kvalitet. Den vakre rosa fargen kommer fra Pinot Noir druenes skall. Produksjonen må overvåkes nøye, ettersom fargen dannes de aller første timene røde druer får gjære i upresset tilstand. Det er som kjent i skallet at fargestoffene sitter, og jo lenger gjæringstid jo sterkere rødfarge. I skallet sitter også tanninene, som er uønsket i en rosa vin. Det er derfor ekstra viktig at pressingen er svært skånsom.

Fakta om Jacob's Creek Sparkling Rosé, Australia:

Leverandør: Orlando Wines
Drue: 70 % Chardonnay, 30 % Pinot Noir
Farge: Lys rosa
Duft: Jordbærpreget fruktighet med friskt innslag av sitrus
Smak: En sjenerøs smak av friske røde bær og sitrus, flott mousse og frisk syre
Temperatur: 8 - 10 grader
Anbefales til: Som aperitiff, til lyst kjøtt og salat
Vinmonopolnr: 44491
Pris: kr 103,00

Thumbnail Image: