Bartender til sjøs

Publisert Sist oppdatert

Ole Aasmundsengen er 34 år og har jobbet for Color line de siste 14 årene. Som bartender jobber han 14 dager på og har 14 dager fri. Fritiden tilbringer han sammen med familien i Halden.

– Jeg startet som lærling på Grand i Oslo og tok fagbrev som servitør der, sier Aasmundsengen. Etter fagbrevet gikk han til sjøs og har arbeidet som bartender og servitør på skipene Ragnhild, Fantasy og Magic.

Spennende jobb

– Jeg trives med å jobbe til sjøs. Det skjer det mye hele tiden og når jeg har fri har jeg tid til familie og venner, sier han. De skifter om å jobbe i baren og som servitør i restauranten.

– Det er morsomt og spennende å jobbe i baren her om bord fordi vi har mange gjester hver dag. Dette gjør at vi har bra tilgang på råvarer og utstyr. Vi får rikelig med frisk frukt hver dag og har de fleste typer drikke tilgjengelig. Vi drikker selvfølgelig ikke når vi jobber, men privat drikker jeg det meste, men vil prioritere det tradisjonelle som vin, Cognac og gin/tonic, sier han.

Trender

Ifølge Ole Aasmundsengen er trenden at kunden i større grad vet hva de vil ha.

– Mange av kundene bestiller batteries, standard drinker som gin/tonic og andre kjente merkedrinker, men vi lager også mye rom drinker og mohitos. Vi merker at stadig flere av kundene etterspør spesielle merker til drinkene sine og vet ofte hva de vil ha.

– Vi serverer selvfølgelig klassiske cocktails, men mange benytter også anledningen til å bestille fantasidrinker og eksperimenterer litt. Prisnivået om bord gjør jo at det å eksperimentere er noe rimeligere enn på land i Norge. Drinkene vi lager baserer seg i liten grad på ferdige preparater fordi vi presser appelsin og lime selv. I tillegg har anledning til å sløse med råvarene.

– Hotellets gjester er ofte et voksent klientell enten det er konferansegjester eller turister som reiser for opplevelsen sin skyld. Dette gjør at vi ikke sliter med rotfyll, forteller Ole Aasmundsengen som helst snakker Norsk, men også forstår og gjør seg forstått på engelsk og tysk.

Drinkene

Yes

Den første drinken Ole Aasmundsengen blander til oss er en alkoholfri drink med navnet Yes.

Drinken er en blanding av sterke farger med rødt og gult, hvor den røde delen er knust is, appelsin juice og jordbær kjørt i mikseren og den gule delen er appelsin juice, frisk banan og knust is kjørt i mikseren. Begge farger er tilsatt litt sukker monin og lime. Drinken pyntes med litt pasjonsfrukt, sukker og et friskt jordbær på toppen.

Om du ønsker å tilsette alkohol, anbefaler vår bartender lys rom og/eller bananlikør.

En frisk og god alkoholfri drink med spennende farger og fristende frukt, som trygt kan anbefales.

Wild Mohito

Kan lages i tre varianter med rips, bringebær eller skogsbær. Vi fikk servert Wild Mohitos med rips. Drinken er satt sammen av champagne, peppermynte, knust is, bacardi reserva, lime, sukker og grand mariner. Blandingen må en tur i mikseren før den heldes i glasset. I tillegg pyntes drinken med friske bær og litt sukkerstrø.

Drinken er rødlig gjennomsiktig i fargen, sterk og frisk og serveres med skje for å få med frukten i drinken. Dette er en drink som anmelderen gjerne smaker igjen!

I bøtter og spann (HP)

Den tredje drinken vi får anbefalt av Ole Aasmundsengen har en spesiell navne historie. Lokalt bland betjeningen blir den kalt HP, men av ren høflighet får vi ikke vite hva dette står for. Drinken er satt sammen av pasjonsfrukt monin, bacardi rass, frisk lime og knust is. Litt pasjonsfrukt røres inn. Drinken er hvit i fargen og serveres med pasjonsfrukt grønt blad og et bringebær på toppen som pynt. Drinken er syrlig og litt søt og serveres med skje.

After dinner

Drinken som tilberedes som nummer fire er som navnet tilsier en drink til etter middag. Drinken mikses sammen av granmanier, crème cacao og cognac i tillegg til fløte. Drinken fremstår som meget elegant og delikat. Vår drink ble pyntet med et bringebær da den ble servert og vi kan trygt anbefale likør drikkere denne varianten.

Påske

Kombinasjonen sjokolade, appelsin og nøtter er naturlige ingredienser for bartendereksperimentet.

Av ingredienser valgte bartenderen orange tvist, grand manier amaretto, appelsinjuice og lime. Resultatet ble en knall gul drikke servert i et frostet coctailglass med appelsinskall som pynt. Drinken var frisk og meget god, spesielt med tanke på at dette var et eksperiment.

Vi takker den erfarne bartenderen Ole Aasmundsengen for en spennende tid sammen med ham i baren og er imponert over kunnskapene og drinkene.

Oppskrifter

Yes

Knust is
Appelsinjuice
Jordbær
Frisk banan
Sukker monin
Lime.
Pasjonsfrukt
Sukker

Med alkohol:
lys rom og/eller bananlikør.

Wild Mohitos

Friske bær:
Rips, bringebær eller skogsbær
Champagne
Peppermynte
Knust is
4 cl Bacardi reserva
Lime
Sukker
Grand marnier
Sukkerstrø

I bøtter og spann

Pasjonsfrukt
Monin
4 cl Bacardi rass
½ frisk lime
Knust is
Friskt bringebær

After dinner
1,5 cl Grand marnier
1 cl Crème cacao
1,5 cl Cognac
2 cl Fløte.
Friskt bringebær

Påske

2 cl Orange tvist
1 cl Grand marnier
1 cl Amaretto
2 cl Appelsin juice
½ cl Lime
Appelsinskall


Thumbnail Image: