Rustet opp Havna

Publisert Sist oppdatert

Billedtekster

Hoved rica 093

Hotelldirektør Kristian Fredrik Mehus på Rica Havna på Tjøme er særdeles fornøyd med ny uteservering, bedre kapasitet og høyere standard på hotellanlegget.

Da planene om tilbygg og nybygg ble lansert, var det mange som ristet på hodet. Dette kunne ikke bli spesielt bra, man hadde tross alt med et hotell fra midten av 80-tallet å gjøre. Da skal det mye til for at resultatet blir vellykket.

Nytt ute og inne

– Det var nok av advarsler, smiler hotelldirektør Kristian Fredrik Mehus og viser villig frem ny stor uteservering, grundig oppgradert utomhusområde, opprustet brygge, to forskjellige komplekser med 38 nye leiligheter. Alle leilighetene i det første byggetrinnet ligger vendt ut mot sjøen og hotellgjestene får direkte adgang fra heis via hotellets resepsjon. Disse leilighetene har gjennomgående meget høy standard. Alle leilighetene har to eller tre soverom, stue, kjøkken, to bad samt terrasse.

Restauranten er også rustet opp i samme maritime stil. Det karakteristiske svaberget har man beholdt.I tillegg er det ny parkeringsplass, tennisbane og minigolf. I tråd med tidens mote er det også bygget spa, hotellets basseng og garderobeanlegg er rehabilitert og hotell-restauranten har fått en betydelig oppgradering. Ny overbygd terrasse for røykere og eget kjøkken for uteserveringen har man også kostet på seg. Mehus er meget fornøyd.

Bra salg i første fase

Alle leilighetene baserer seg på salg og tilbakeleie. Kjøperne benytter leilighetene ca tre måneder per år, resten av tiden er det hotellet som disponerer, primært til sine kurs og konferansegjester.

Alle leilighetene i første byggetrinn er solgt, mens det fremdeles er noe usolgt i annet byggetrinn. Uansett ser det ut som om markedet er i ferd med å løsne og hotelldirektør Mehus er ikke mye bekymret.

– Det er jo selvsagt mye enklere å selge når alt er ferdig, sier han. Dessuten er totalinntrykket forbedret. En liten vik har fått ny skjellsand fra Skagerrak og fremstår som et eget lite badeparadis. Og ny parkeringsplass er anlagt et stykke fra selve hotellet.

– Nå står det ikke parkerte biler utenfor hotellet i området ned mot havna og sjøen. Dessuten har vi rustet opp med belegningsstein, trebrygge og beplantning, sier han.

Thumbnail Image: