Rica Helsfyr Hotel bidrar til grønn hovedstad

Publisert Sist oppdatert

En meget fornøyd direktør ved Rica Helsfyr Hotel, Nils Kallåk, mottok lisensen på vegne av hotellet under en seremoni i Oslo rådhus. Oslo-ordfører Fabian Stang delte ut lisensen som beviser at Oslo og Rica Hotels har nok et svanemerket hotell. Rica Helsfyr Hotel har ved å oppfylle verdens strengeste miljøkrav for hoteller vist at de setter miljøtiltak i fokus, og at de på sin måte bidrar til at Oslo blir en grønn hovedstad. Svanen setter krav til samtlige deler av hotelldriften, og Rica Helsfyr Hotel har tatt et helhetsgrep på miljøarbeidet for å tilfredsstille

Svanens strenge krav
Blant annet bidrar hotellet nå med mindre avfall og bruker mindre energi enn tidligere. I tillegg setter Svanen krav til at også underleverandører er miljømerket, noe som bidrar at hotellets miljøgrep får positive ringvirkninger langt utover egen drift. I november 2009 var det 20 år siden det Nordisk Råd innførte en felles offisiell nordisk miljømerking, Svanen. Rica Helsfyr Hotel kan samtidig notere seg å være Rica Hotels’ 20. hotell med Svanen etter at hotellkjeden startet med miljømerking av sine hoteller i 2008.

– Vi strekker oss mot de strengeste og mest omfattende kravene i bransjen, og har derfor valgt å merke hotellene våre med Svanen, sier miljø- og sikkerhetssjef i Rica Hotels, Lise Sunsby. Med sine 20 hoteller med Svanen totalt, og 14 av disse i Norge, er Rica Hotels nå den hotellkjeden i Norge med flest svanemerkede hoteller. En rekke nye hoteller jobber med å imøtekomme kravene, slik at miljøbevisste gjester vil få ytterligere Rica hoteller å velge mellom i den nærmeste fremtid.

Thumbnail Image: