100 ÅR: Hotel Bristol rundet nylig 100 år.

Hotel Bristol fyller 100 år

Hotel Bristol har holdt åpent hver dag i 100 år, inkludert krigsår og gamle og nye pandemier. Til høsten skal det feires.

Publisert Sist oppdatert

– Vi gleder oss over at hotellet vårt nå fyller 100 år, sier direktør Lars Petter Mathisen.

Selv om selve 100-årsdagen allerede har vært, ble det en nøktern feiring i god smittevern-ånd. Den store feiringen er nemlig utsatt til høsten.

– 1. juni 1920 sjekket de første gjestene inn på Hotel Bristol i Oslo. Hotellet har holdt åpent hver eneste dag siden åpningen. Den store hundreårsfeiringen holdes til høsten. Da skal vi ha jubileumsfest. Dagen ble markert med kake til alle ansatte og gjester, som våre dyktige konditorer har bakt. Vi lagde også en marsipankake og et høyt rekesmørbrød spesielt til vår eier, Olav Thon. Dette er blant hans favoritter når han er på Hotel Bristol, sier Mathisen.

SJEF: Direktør Lars Petter Mathisen er stolt over å representere Thon Hotel Bristol.

Eldre enn eieren

I og med at eieren selv er godt over 90 år, er faktisk Hotel Bristol ett av få Thon-hoteller som er eldre enn Olav Thon selv. 

Men i motsetning til nevnte eier, trengte hotellet en aldri så liten oppgradering. Det har det fått i form av ny, modernisert logo, ny nettside og et lekkert treningsrom. I tillegg er både konferansesenteret og Bristol Grill, samt gjesterom og suiter blitt pusset opp.

Bristol var Thons første hotell

– Hotel Bristol er det første hotellet jeg kjøpte. Hotellet betyr ekstra mye for meg. Det ble starten på Olav Thon Gruppens hotellvirksomhet. Jeg synes hotellet er utrolig flott. Hotel Bristol er et av mine favorittsteder i Oslo. Hit kommer jeg ofte. Det har vært mange minnerike stunder på hotellet, blant annet giftet jeg meg med min Sissel og holdt bryllup med 250 gjester, sier Olav Thon.

Hotel Bristol ligger i Kristian IV's gate i Oslo og ble tegnet i 1918 av arkitekt Finn Rahn. Olav Thon kjøpte Hotel Bristol i 1974.

Også hotelldirektør Mathisen synes hotellet har en spesiell aura.

– Hotel Bristol skiller seg ut fra andre hoteller. Vi har valgt å satse på det spesielle og nostalgiske ved vårt hotell. Her er det mye historie i veggene. Hotel Bristol er særpreget når det gjelder interiør og design, kunst og antikviteter. Hotel Bristol er kjent for ypperlig service og byr på lekre retter, tilberedt av dyktige kokker. Mange av gjestene våre nevner den spesielle atmosfæren og den gode følelsen de får når de kommer inn på Hotel Bristol. Det sies at de får en mental pause fra omverdenen, noe som kanskje er viktigere nå enn noensinne, sier direktør Lars Petter Mathisen.

Powered by Labrador CMS