Spesialitetmerket til ”Skreppene” i Morgedal

Publisert Sist oppdatert

De to flatbrødvariantene som nå har fått Spesialitet-merket er ”Heimebakt økologisk flatbrød frå Morgedal med mjøl frå Kvelde og smør frå Røros” og ”Heimebakt flatbrød frå Morgedal med heilnorsk mjøl og smør frå Setesdal”

- Det å få sånne produkter inn i vår portefølje er med på å heve Spesialitet-merket, sa konst. adm. dir. i KSL Matmerk, Henrik Solbu, da han og kollega Frode Kristensen foretok den høytidelige overrekkelsen.

I diplomteksten blir det blant annet fremhevet at flatbrødene blir laget etter gammel oppskrift, og at Skreppa fører videre tradisjonene i Telemark.

De tre ”skreppene” Inger Marie Bakås, Tone Gjerjordet og Gunn Rita Versto kunne fortelle at de hadde store forventninger til den videre driften nå som de har fått Spesialitet-godkjenningen. – Det er jo et kvalitetsstempel for Skreppa, sa Bakås som nå vil jobbe sammen med KSL Matmerk ut mot forbrukerne.

Frode Kristensen i KSL Matmerk kunne også fortelle at det var planlagt en ganske stor kampanje for Spesialitet-merket i høst.

Det er produksjon av flatbrød hos Skreppa rundt tre dager i uken. Og det bakes om lag 400 flatbrød i løpet av en dag.

Skreppa starte med sin flatbrødbakst i 2001, med et ønske om å få frem den gamle smaken av et tradisjonelt flatbrød fra Telemark. Skreppa gjorde raskt suksess og året etter oppstarten kunne de motta Bygdeutviklingsprisen for nyskapning i Telemark. Posene som flatbrødene leveres i er de samme som for ni år siden, men i dag er teksten trykket og ikke skrevet med sprittusj som den gang.

Thumbnail Image: