Nordmann møter Marcel Wanders i hotelldesignernes VM-finale

Publisert Sist oppdatert

Motstanden er så tøff som det går an å få det, nemlig superdesigneren Marcel Wanders med Mondrian Hotel i Miami.

- Å konkurrere mot Wanders er som å møte Usain Bolt i en hundremeterfinale, sier Erik Nissen Johansen, kreativ leder på Stylt i Göteborg.

I fjor ble Stylt den store overraskelsen i European Hotel Design Awards hvor de vant over inter­,nasjonale tungvektere som designeren Karim Rashid og arkitektene Hertzog &, De Meuron. Dette gjorde at bransjen virkelig fikk opp øynene for designbyrået fra Göteborg.

I november får de altså sjansen på nytt. Stylt og Lydmar Hotel er blant de nominerte i de to viktigste konkurransene i verden innen hotelldesign, European Hotel Design Awards (prisutdeling i London 2. november) og Gold Key Awards (prisutdeling i New York 9. november), som er hotellbransjens egen Oscar-galla.

- Konkurransen i New York er uten tvil størst, og kategorien Beste Hotellrom er høydepunktet. Bare det å få konkurrere sammen med et ikon som Marcel Wanders er en fantastisk anerkjennelse, sier Erik Nissen Johansen, kreativ leder på Stylt i Göteborg.

Kandidatene i kategorien Årets Hotellrom ved Gold Key Awards er:
Lydmar Hotel (Stockholm, Sweden) av Stylt Trampoli AB i Göteborg.
Miraval Guestrooms (Catalina, Arizona) av Clodagh Design (New York).
Mondrian Miami (Ian Schrager-hotell i Miami Beach, Florida) av Marcel Wanders Studio (Amsterdam).

Verdens mest innflytelsesrike reisemagasin, Condé Nast Traveller, rangerte i vår Lydmar Hotel på sin mye omtalte Hot List. "Et perfekt post-designet hotell: selvsikkert, avslappet og trygt i seg selv", skrev magasinet.

Mer om Gold Key Awards: www.ihmres.com/goldkey

Thumbnail Image: