BLIR NYTT: Hotellet i Narvik renoveres i disse dager. Deler er allerede ferdig pusset opp - men fortsatt gjenstår det mye arbeid.

Pusser opp 100 år gammelt hotell: – Vi var nødt til å foreta oss noe

Bruker store summer på oppussingen.

Publisert Sist oppdatert

I Narvik er eiendomsselskapet Skålvold Eiendom AS godt i gang med å pusse opp gården som huser Quality Hotel Grand Royal. Selskapet eier gården og drifter bygget – men hotellet driftes gjennom Nordic Choice Hotels som franchise.

Eiendomsselskapet kjøpte gården for fire år siden, og siden har hotellet vært i full drift. Men eierne har hele tiden vært klar over at hotellet måtte renoveres.

Koster mange millioner

Hotellet har 162 rom, men vil få færre rom etter renoveringen ettersom flere rom vil bli slått sammen til familierom. Hotellet har også to store restauranter, og flere konferansesaler.

Deriblant byens største med kapasitet til 500 personer.

– Selv om vi har godt belegg, har det dessverre vært en del misfornøyde gjester. Og det er forståelig. Mange av rommene har vært av dårlig kvalitet, i tillegg har det ikke vært gjennomgående ventilasjon. Skulle vi fortsette å drive hotellet måtte vi gjøre noe, sier daglig leder og medeier i Skålvold Eiendom AS, Laila Skålvold, til Hotellmagasinet.

BLIR NYTT: – Det var et stort behov for renovering. Dette vil hjelpe enormt og gi resultater for hotellet, sier direktør Marlene Føre Frantzen. Bildet er hentet fra et av baderommene.

26 rom er allerede ferdig oppusset. I tillegg planlegges det å gjøre endringer i konferansesalene. Totalt vil renoveringen koste nærmere 100 millioner.

Økt turisme i Narvik

– Det er en stor bygningsmasse, men skal vi få bygget i den stand vi ønsker, koster det penger. Investeringen vil vi få igjen på sikt, det er jeg ikke i tvil om.

– Det var et stort behov for renovering. Dette vil hjelpe enormt og gi resultater for hotellet, sier direktør Marlene Føre Frantzen.

Narvik og Nord-Norge er i vinden blant utenlandske turister. Byen har flere søkt om å få arrangere VM i alpint. Neste håp er 2029.

– Vi merker at det er økt turisme til Narvik. Jeg tror alle hotellene i byen er fornøyde med belegget. Vi vil få et løft etter oppussingen, sier Laila Skålvold.

Powered by Labrador CMS