Unike Gustavianske møbler
|
Nina Eldh selger Gustavianske møbler i Son i Akershus. |
- Vi er faktisk de eneste i Norge som tilbyr dette. Det var svigerfaren til Eldh som i sin tid startet bedriften som nå har fått sin Norske avlegger.
Ikke bare møbler
I butikken i Son selges også interiør i samme Gustavianske stil. Her er det speil, lysekroner, vaser og pokaler. Dette er også kopier av unike antikviteter.
– Vi har funnet frem til en bedrift som er særlig flinke med nysølv. Et lite verksted i Indonesia leverer nydelig småinteriør, forteller Eldh entusiastisk.
Eldh fører engelske og provençalske luksusprodukter, de søteste broderte lavendelputer, romantiske såper og deilige kremer. En kolleksjon helt spesielle bambus-håndklær har hun også tatt inn. De er tykke og myke. Hun har også 100-vis av gardinstoffer, samt mengder av persiske tepper.
![]() |
Epok Interiør har et bredt utvalg speil og tidstypiske pyntegjenstander. |
Innredning og målsnekring
Nina Eldh har erfaring fra innredning av flere Svenske hoteller. Hotell Gässlingen ligger i Skanör i Falsterbo helt sør i Skåne. her kan man nyte det beste Skåne har å by på, samtidig er det kort vei til Malmö og København. Eldh har stått for innredningen av flere suiter i blant annet Berns Hotell, den sjarmerende ”lillebroren” til Grand Hotell i Stockholm. Hun har også stått for interiør og innredning av lobbyen på Berns. Eldh har hatt ansvaret for innredning av suiter i Rex Hotell i Stockholm og innredning på Nordic Hotell.
- Siden vi har vårt eget verksted i Sverige, kan kundene selv bestemme høyde og bredde, lengde og dybde på møblene. Vi spesialtilpasser møblene helt etter kundenes ønsker og behov. Ønsker du bord med ekstra bredde eller bokhyller som når opp til taket, lager vi det. Du velger selvsagt mønster på stolstoppen og fargenyansen på treverket.
Gustav den 3. var konge i Sverige fra 1771. Han brakte hjem impulser fra Europa, først og fremst fra Frankrike. Sverige var en av datidens stormakter. Interiørmessig var det Louis XVI-stilen som var den rådende i Europas konge- og keiserhus på den tiden. Svenskekongen tok med seg inntrykkene hjem, satte snekkere i Stockholm i arbeid, og slik ble den Gustavianske stilen skapt.
– At det var forskjellige lokale snekkere som lagde disse møblene, gjør at det er store variasjoner. Det er et rikt mangfold, men samtidig klare trekk ved møblene som forteller at det er Gustaviansk stil vi har med å gjøre, avslutter Eldh.