Innkassinger i kunststoff

Publisert Sist oppdatertKassene har flere bruksområder som å skjule sprinkleranlegg, ventilasjonsanlegg, rør, montering av downlights og elektriske ledninger

 

– Tidligere i vår avsluttet vi prosjektet Ringnes Park, og ikke minst Storebrands nye hovedkontor på Lysaker, hvor kassene hadde flere bruksområder, sier Rimstad som samarbeider med store og seriøse malermestere og malingsleverandører slik at resultatet skal bli førsteklasses. På Storebrands bygg var det malermester Buer i Drammen som stod for monteringen av kassene som kommer i mange versjoner, men hovedtyngden er 90 graders vinkel til bruk på rør.

FLERE BRUKSOMRÅDER

– Vi importerer belgiske NMCs listverk, innkassinger, fasadestukkatur, rosetter med mer. Disse kassene er unike i sitt slag og har i den senere tid blitt meget populære i både nærings og boligprosjekter takket være besparelse av tid ved montering og enkel håndtering. Kassene har flere bruksområder som å skjule sprinkleranlegg, ventilasjonsanlegg, rør, montering av downlights og elektriske ledninger. Det er i dag vanlig med sprinkleranlegg i nye leiligheter og både tidsbesparelsen ved å bruke disse kassene og den totale økonomiske besparelsen blir stor, sier Rimstad og har selgerhatten på.

Innkassingene er meget fleksible og enkle og tilpasse på plassen. De kan også kuttes med kniv inne i leilighetene, noe som også reduserer sagstøv betraktelig. Flere og flere går derfor nå bort fra å bygge kasser selv.

– Vi leverer i lengder på to meter og disse kassene limes enkelt på plass og limet fungerer som fuge. Jotun har testet de med tanke på å male over og finner at det er god hefting og ingen problemer med å male de i den samme fargen som resten av veggen, sier Rimstad.

Tidligere måtte man bygge slike kasser av for eksempel gips eller sponplater, noe som var tidkrevende og kostbart.

OMFATTENDE MILJØPROGRAM

– Vi er heldige som har en stor leverandør med god kapasitet i ryggen. Belgiske NMC har over 50 års erfaring og er en av de ledende produsenter innen sitt sjikt i Europa. Deres produkter spenner over et stort spekter og selges i dag i mer enn 90 land verden rundt. I disse dager er det en fordel å vite at NMC er en foregangsbedrift innenfor miljøvennlige produkter og produksjon. De har et omfattende miljøprogram å vise til, forteller Rimstad.

Han opplever en økt etterspørsel etter kassene, også fra nye kunder.

– De spør både etter kassene og listverket vi selger. Listverket er i det samme materialet og med hulrom slik at det kan brukes til å skjule kabler. Vi ser også at flere og flere etterspør utvendig stukkatur. De gamle i betong og gips forvitrer og faller ned, så skal de erstattes. Der har vi løsninger. Det samme gjelder gipsrosetter og annen pynt i gamle bygg. Vi har dette i det samme materialet også for utvending bruk. I løpet av året kommer det trolig også en veggplate som ser ut som mur som kan limes på veggen og som vi ser at store muligheter for blant interiørarkitektene. Dette er ypperlig som innredningsdetalj i resepsjoner, lounger og barer på hoteller, sier Olaf Rimstad.

Thumbnail Image:
Powered by Labrador CMS