- Det vi har skal vi by på

Publisert Sist oppdatert

Konseptet leilighetshotell er både velkjent og utprøvd i sydligere strøk, men hittil er det ikke mange hoteller i Norge som tilbyr tilsvarende.

- Jeg er sikker på at dette er et konsept som er kommet for å bli. Tilbakemeldingene fra gjestene så langt er svært gode, forteller daglig leder i City Living Hotel Tromsø, Monica Lyng.

Bak fasaden

Fasaden i Grønnegata 48 i Tromsø har tidligere skjult blant annet kommunale kontorer. Men bak fasaden har det foregått en renovering av de helt store.

- Opprinnelig hadde vi ikke tenkt å bygge hotell, forteller Lyng.

Planen var sentrumsnære leiligheter kombinert med forretninger og kontorer. Men kommunen ville ikke godkjenne prosjektet som boligprosjekt på grunn av for lite uteareal, og da måtte man tenke nytt.

- Vi sto da med dette bygget, og med planer for leilighetene, men fikk ikke bygge. Det var da vi kom i kontakt med City Living i Trondheim, og planene for leilighetshotellet tok form. Leilighetene er bygd i hovedsak som opprinnelig planlagt, sier hun.

Hotellet er bygd etter boligstandard, blant annet med tanke på støydemping både mellom leilighetene og ut mot gata. Både kjøkken og bad er også planlagt og innredet som for vanlige leiligheter.

Enkelt og elegant

Rommene er en svært positiv overraskelse. Størrelsen er det første man legger merke til. Innredningen er svært smakfull og ikke minst praktisk. De minste rommene har minikjøkken, og de større har fullverdig kjøkken. Her finnes kjøleskap, og til og med oppvaskmaskin.

- Vi har 46 rom av varierende størrelse, fra 15 til 52 kvadratmeter. De største rommene kan ha inntil seks sengeplasser. Vi har ikke egen frokostsal her, men for de gjestene som ønsker et frokostalternativ har vi en avtale med restaurant Egon rett over gata her. Men veldig mange foretrekker å ordne seg frokost på rommet, forteller Lyng.

Bortsett fra en valgfri frokost er det ingen betal-tjenester på hotellet. Alle rom er utstyrt med TV, og det finnes åtte kanaler. Det er kablet internett, og dette er gratis for gjestene. Det finnes ikke minibar, ei heller romservice, og telefonen er det kun mulig å ringe resepsjonen eller vaktselskapet med.

- Det er ingen tilleggsregninger som må gjøres opp ved avreise. De åtte TV-kanalene er de mest vanlige, og dekker de flestes behov. Når det gjelder telefon har jo alle mobiltelefon i dag, så behovet for en telefon til å ringe ut med er minimalt. Ellers ligger jo hotellet midt i sentrum, med alt av servicetilbud, spisesteder og forretninger i gangavstand, sier Lyng.

Lave priser for selvstendige gjester

Prisene for hotellrom hos City Living Hotel er lave sammenlignet med de fleste andre hoteller i Tromsø, og dette har publikum begynt å få øynene opp for. Ved opphold mer enn sju døgn er rimeligste døgnpris 490 kroner for enkeltrom.

- I utgangspunktet har vi markedsført oss mot lokalt næringsliv, med tanke på folk som jobber og bor i byen kortere eller lengre perioder. Det kan være bygningsarbeidere eller folk i helsevesenet som bor her noen uker eller måneder, og som ønsker seg litt mer enn et vanlig hotellrom. Men til tross for lite markedsføring så langt har vi fått stadig flere korttidsbeboere også. Det kan være venninnegjengen på helgetur, eller familier på bytur. Vi har også fått en økende andel walk-in gjester, som kommer fordi de ser skiltet på gata, forteller Lyng.

Tilbakemeldingene fra gjestene har vært gode, og Lyng mener hotellgjester i dag er mer selvstendige enn før. Hun er litt ekstra stolt av innsjekkingsautomaten som foreløpig er den andre i sitt slag på hoteller i Norge.

- I tillegg til resepsjonen har vi innsjekkingsautomat ved inngangen til hotellet. Dette gjør at man kan sjekke både inn og ut uten å gå innom resepsjonen. Folk er vant med å sjekke inn for eksempel på fly, men vi ser at utsjekk på automat for noen kan være uvant. Men det vil gå seg til etter hvert som folk blir vant til det, sier Lyng.

Kutter kostnader

En av hemmelighetene bak de lave prisene på hotellet er antallet ansatte ved hotellet.

- Vi har to fast ansatte, smiler Lyng.

Ut over det leies det inn folk ved behov. Spesielt på renholdssiden mener Lyng det er store gevinster på nettopp det å leie inn folk fremfor å ha egne ansatte.

- Vi har redusert renholdet slik at langtidsbeboere får renhold en gang i uka. Da er det skifte av sengetøy og håndklær. Ellers vasker vi når folk flytter ut. Dette gjør at vi i utgangspunktet sparer mye på renholdet, men i tillegg fører det til svært ujevnt behov. For eksempel har vi en god del korttidsopphold i helgene, en eller to netter, og det fører til mye renhold. Mens i ukene og utenom sommerferien har vi flere langtidsgjester, og da er behovet mindre, forteller hun.

Behovet har de løst ved å knytte til seg rundt 20 personer som kan jobbe etter behov. Til tross for et presset arbeidsmarked har ikke Lyng opplevd problemer med å få folk inn på timesbasis. Det er studenter og skoleelever som utgjør hovedtyngden av innleid arbeidskraft. Tromsø er en stor studentby, og mange studenter syns det er greit å jobbe litt nå og da og tjene noen kroner, uten å forplikte seg til et fast skjema.

- Folk kommer til oss og ber om jobb. Studentene har ofte en del fri i løpet av uka på dagtid, og da er de tilgjengelige, sier Lyng.

- Det vi har skal vi by på

Hotellet har vaskerom med tilgang til vaskemaskiner og tørketromler, og i likhet med det meste annet på hotellet er også dette gratis for gjestene.

- Vi har vaskemaskiner, internett og TV, og det skal ikke koste gjestene noe ekstra å benytte seg av dette. Vil noen ha ekstra håndklær så får de selvsagt det. Filosofien vår er at det vi har skal vi by på, avslutter Monica Lyng, daglig leder ved City Living Hotel i Tromsø.

 ,

Thumbnail Image:
Powered by Labrador CMS