SPRER GLEDE: Sykehusklovnene gjør en uvurderlig jobb. Vil du eller ditt hotell bidra?
SPRER GLEDE: Sykehusklovnene gjør en uvurderlig jobb. Vil du eller ditt hotell bidra?

Hotell-Norge støtter Sykehusklovnene

Sykehusklovnene jobber med å spre smil og glede blant syke barn i en vanskelig tid. Det gjør de på 16 forskjellige sykehus over hele landet. Flere norske hoteller støtter dem med gratis overnattinger, men det er plass til flere.

Publisert


– Å få komme på et hotell der betjeningen kjenner oss ved navn, som spør hvordan jeg har det, hvordan det har vært på jobb den dagen, tar seg tid til å lytte, som kommer løpende med lunsjposer og forsikrer seg om at vi spiser nok til frokost – det er nesten bedre enn å være hjemme!, sier Freya, eller Beatriks Bringebær Brennemanet i Sykehusklovnene.

Finansieres av støtte

TAKKER: Sykehusklovnene setter stor pris på at så mange hoteller støtter arbeidet deres med gratis overnattinger.
TAKKER: Sykehusklovnene setter stor pris på at så mange hoteller støtter arbeidet deres med gratis overnattinger.

Sykehusklovnene er profesjonelle scenekunstnere som er trent for arbeid med barn på sykehus. Klovnenes misjon er å trylle vekk det vonde for en liten stund, bidra til å tenne livsgnist, øke selvtilliten og hente frem barnas friske krefter.

Arbeidet til Sykehusklovnene blir finansiert av innsamlede midler og med støtte fra ulike aktører. I dag er det femten norske hoteller som støtter Sykehusklovnene med gratis overnattinger, med til sammen rundt 470 hotelldøgn i året.

Dette er Thon Hotel Linne i Oslo, Clarion Collection Hotel Bryggeparken i Skien, Comfort Hotel Trondheim og Scandic Bakklandet i Trondheim, Clarion Hotel Admiral i Bergen, Clarion Hotel Ernst og Comfort Hotel i Kristiansand, Clarion Hotel Tyholmen og Thon Hotel i Arendal, Clarion Collection Hotel Amanda i Haugesund, Quality Waterfront Hotel og Thon Hotel i Ålesund, Quality Hotel Tønsberg, Scandic Elgstua i Elverum og Xpress Hotell i Tromsø.

– Som ideell organisasjon er vi avhengig av støtte fra samarbeidspartnere for at flere syke barn skal kunne glede seg over klovnebesøk. Akkurat nå har vi 48 Sykehusklovner som drar land og strand rundt. At disse flotte hotellene tilbyr dem overnatting ved behov er til stor hjelp, og noe vi er utrolig takknemlig for, sier Nina Elisabeth Eidem i Sykehusklovnene.

Flest overnattinger på Linne

I løpet av 2019 kommer Sykehusklovnene til å besøke rundt 23 000 barn, fra Kristiansand i sør til Tromsø i nord. Flere av sykehusene klovnene besøker ligger rundt hovedstaden, og Thon Hotel Linne, som ligger nord i Oslo, er det hotellet som har huset flest sykehusklovner på oppdrag.

– Sykehusklovnene gjør en uvurderlig innsats for å spre glede for barn og unge i en vanskelig situasjon. Vi på Linne er stolte sponsorer og syntes der er superartig å kunne bidra med overnatting til disse humørsprederne, sier Kjetil Nygaard hos Thon Hotel Linne.

BIDRAR: Thon Hotel Linne i Oslo er ett av 12 hoteller som gir Sykehusklovnene gratis overnattinger.
BIDRAR: Thon Hotel Linne i Oslo er ett av 12 hoteller som gir Sykehusklovnene gratis overnattinger.
KLOVNENE: Pling, Smække og Zapp reiser Norge rundt og sprer glede til norsk barn på sykehus.
KLOVNENE: Pling, Smække og Zapp reiser Norge rundt og sprer glede til norsk barn på sykehus.

NB: Saken fortsetter under bildet.

Rom for flere

Fordi Sykehusklovnene er freelancere som både bor og arbeider over hele landet, involverer arbeidsdagene ofte noe reising. Dermed dukker behovet for hotellovernatting opp titt og ofte. Støtten fra hotellene gjør at Sykehusklovnene kan bruke mer penger på å glede barna, og mindre på overnatting.

– Tusen takk for husrom og hjerterom gjennom mange år over det ganske land. En utsovet og frokostmett sykehusklovn er beste start på dagen. Takk for støtten - Sammen for barna på sykehus over det ganske land. - Hilsen Pling

– Å være sykehusklovn krever mye, de gir virkelig alt av seg selv i form av oppmerksomhet, humør og tilstedeværelse. Ingen dag er lik, fordi ingen barn eller situasjon er like. Vi er veldig stolte av jobben klovnene våre gjør, og er glad for å kunne gi dem gode, komfortable overnattingsmuligheter når de er på reise. Om noen flere hoteller skulle ønske å tilby dette, så er dette svært verdifullt for oss og noe vi absolutt sier ja takk til, sier Eidem.