FIKK PRIS: Svein Jæger Hansen er årets reinsdyrkokk.
FIKK PRIS: Svein Jæger Hansen er årets reinsdyrkokk.

Han er årets reinsdyrkokk

Scandic-kokken Svein Jæger Hansen er kåret til vinner av Reinsdyrkokken 2017.

Publisert

Under feiringen av Tråante 2017 den 6. februar ble Svein Jæger Hansen tildelt prisen som Reinsdyrkokken 2017.

– Svein Jæger Hansen har gjennom kunnskap om, og lidenskap til norsk reinsdyrkjøt arbeidd for auka sal og bruk av norsk reinsdyrkjøt. Eg vonar at prisen motiverar flere kokkar til å styrke sin kunnskap og auke bruk av norsk reinsdyrkjøt, sier landbruks- og matminister Jon Georg Dale. (Saken fortsetter under bildet.)

Særlig lidenskap

SAMARBEID: Landbruks- og matminister Jon Georg Dale og Svein Jæger Hansen parterer reinkjøtt med Porsangerfjorden i bakgrunnen. Foto: Landbruks- og matdepartementet.
SAMARBEID: Landbruks- og matminister Jon Georg Dale og Svein Jæger Hansen parterer reinkjøtt med Porsangerfjorden i bakgrunnen. Foto: Landbruks- og matdepartementet.

Markedsutvalget for reinsdyrkjøtt skriver følgende i sin begrunnelse:

Svein Jæger Hansen har en særlig lidenskap til reinkjøtt og har gjennom mange års erfaring og bruk opparbeidet seg betydelig kunnskap om norsk reinsdyrkjøtt. Vedkommende har en unik evne til å bruke enhver anledning til å skape begeistring og inspirasjon til bruk av rein som råvare. Etter opprettelsen av Markedsutvalget i 2010 har vedkommende blitt brukt ved en rekke arrangement. Om det har vært på pressetur i Børgefjell, statsrådtur til reingjerde eller NRLs landsmøter har han gitt deltagerne noen unike og minneverdige matopplevelser. Markedsutvalget for reinkjøtt er trygg på at vedkommende også fremover vil være en god ambasadør for norsk reindyrkjøtt.

Bidrar til økt salg

Markedsutvalget for reinkjøtt har i år valgt å opprette prisen «Reinsdyrkokken» med det formål å løfte frem og gi anerkjennelse til en enkelt kokk som gjennom kunnskap om, og lidenskap til norsk reinsdyrkjøtt har bidratt til økt salg og bruk av norsk reinsdyrkjøtt.

Målet med prisen er å bidra til å motivere flere kokker til å øke sin kunnskap og bruk av norsk reinsdyrkjøtt. Utover den annerkjennelsen en slik pris gir, gis de kokker som får prisen anledning til å bruke Markedsutvalgets merke "Rein helten på vidda". Prisen henger høyt og vil ikke nødvendigvis bli delt ut hvert år.

Powered by Labrador CMS