GRÜNDER: Kate Günther Ellefsen er kransekake-gründeren som satser mot hotellmarkedet.

Fra helikopter til kransekake

Kate Günther Ellefsen byttet ut joystick og radar med mandel, melis og eggehvite. Nå jakter hun på hotellbransjen.

Publisert

Lokalt er hun allerede godt kjent som helikopterpiloten som gjorde hobbyen til sitt levebrød. Fra det som en gang var en stall på Grini gård, setter hun sin ære i å trylle frem de deiligste kransekaker, mandelroser og andre godbiter.

(Saken fortsetter under bildet.)


Derfor var det kanskje ingen stor overraskelse at hun nylig ble tildelt prisen "Årets gründer" i Asker og Bærum.

LUFTIGE KAKER: Bakegründer Kate Günther Ellefsen har en bakgrunn som helikoterpilot.

Juryen sier følgende om vinneren:

"Kate er helikopterpiloten som i 2012 startet Grini Hjemmebakeri AS. Kransekaker i ulike varianter og for alle sesonger er hovedproduktet. Selskapet har hatt god vekst, omsatte i 2016 for 5, 1 mill., og har vist imponerende resultater i alle år. Årets gründer har et stort lokalt og sosialt engasjement, og støtter bl.a. lokalmiljøet bredt og samarbeider med NAV om arbeidstreningsprogrammer."

Stor heiagjeng

Vinneren var naturlig nok både stolt og glad.

– Dette er stort, og jeg er både glad og takknemlig! Takknemlig for all den støtte jeg har fått fra familie og venner, og en fantastisk kundekrets som har blitt mine beste ambassadører. Alle har engasjert seg i Grini hjemmebakeri, og heiet meg frem siden oppstarten. Jeg vil også fremheve Kvinner i Business, som gjennom sine programmer, har hjulpet meg til å finne gode forretningsmodeller for min virksomhet, og motivert meg til å tenke vekst, poengterer Ellefsen.

Hjemmelaget

Alle kakene fra Grini hjemmebakeri er laget fra bunnen av, og det er kjernen i virksomheten. Helt glutenfri. Ingen konserveringsmidler eller tilsetningsstoffer. Kransekakemassen består bare av mandler, melis og eggehvite og er utgangspunkt for alt som lages. Det er viktig for Kate. Eggehviten kommer fersk, fra frittgående høner ved Ek Gård i Østfold, og Grini er en av deres aller største kunder.

Flere tonn kransekakedeig produseres og bakes ut fra bakeriet på Grini gård, der Kate er sjette generasjon.

Vekst i bakeriet

Ellefsen har hatt en sunn vekst i bakeriet, og i 2016 endte omsetningen på 5, 1 millioner kroner, mot 4 millioner året før. Før skatt var overskuddet i fjor på kr 936.000, mot kr 364.000 i 2015.

Grini har hatt økt etterspørsel for hvert år. Økningen skyldes i stor grad en generell oppsving fra samtlige segmenter som hoteller og direkte salg fra markeder og bakeriutsalget på Grini.

Store planer

Kransekake-gründeren har allerede store planer for veien videre.

– Nå jobber vi med å utvikle ny emballasje, for å komme sterkere inn på hotell-og gavemarkedet. Vi har sett økt etterspørsel fra hotellmarkedet og tror at vår nye emballasje-satsning kan passe godt inn i high-end segmentet, og som gaver til både nasjonale og internasjonale gjester, sier Kate offensivt.

Powered by Labrador CMS