JAAAAAAA!: Frokostansvarlig Øyvind Tiller, F&B-direktør Morten Malting og hotelldirektør Kjetil Vassdal jublet da seieren var sikret.
JAAAAAAA!: Frokostansvarlig Øyvind Tiller, F&B-direktør Morten Malting og hotelldirektør Kjetil Vassdal jublet da seieren var sikret.

Ny seier til Scandic Nidelven

De vant ti strake seire, før de ble nedkjempet fra frokosttronen i fjor. Nå er Scandic Nidelven tilbake på toppen.

Publisert

Hvert år utkjempes det en knallhard kamp om å kunne kalle seg Norges beste hotellfrokost. Stort sett er det Scandic Nidelven som har kunne smykket seg med dette, men ikke i fjor. Da kom Thon Hotel Lofoten som en rakett og dunket de seiersvante trønderne ned et hakk.

I år er vi imidlertid tilbake til "normalen". For da Twinings Best Breakfast ble utdelt i går, var det Scandic Nidelven som jublet høyest.

Før fjorårets pallplass var Scandic Nidelven ubestridt best i ti år. Etter å ha blitt henvist til «bare» en pallplass i fjorårets kåring, innrømmer hotelldirektør ved Scandic Nidelven, Kjetil Vassdal, at det var en vekker for hele hotellet.
– Våre fantastiske medarbeidere har jobbet knallhardt hver dag for å ta tilbake prisen, og nå beviser vi nok en gang at Scandic Nidelven har Norges beste frokost, sier Vassdal.


Frokostansvarlig på Scandic Nidelven, Øyvind Tiller, forteller at god service og lokale råvarer har vært avgjørende for årets seier.

TEAMSEIER: Dette teamet står bak Norges beste hotellfrokost.
TEAMSEIER: Dette teamet står bak Norges beste hotellfrokost.

– Teamet mitt legger sin ære i å levere Norges beste frokost, 365 dager i året. Vi står opp 04.00 hver morgen for å gi våre gjester en best mulig start på dagen. I dette arbeidet betyr lokale leverandører svært mye for oss. Vi prøver å ta inn så mye lokalmat som mulig. Det er viktig for oss at maten vi serverer har en historie, sier Tiller.

Scandic Nidelvens fokus på historie og engasjement for lokalmat har blitt en egen bok. Frokostboken om hotellets samarbeid med 30 lokalleverandører av mat er tilgjengelig for Nidelvens gjester.

Egenprodusert ost og frokostøl

For å løfte frokostopplevelsen fra i fjor, har Scandic Nidelven laget egne produkter i samarbeid med lokale leverandører. Resultatet er en blåmuggost utviklet i samarbeid med Gangstad gårdsysteri og en type frokostøl brygget i samarbeid med Røros bryggeri.

– Vi hadde lyst til å lage egne produkter, skreddersydd til frokosten vi serverer våre gjester. Vi tok råvarene i egne hender, bokstavelig talt! Nå serverer vi en vellagret blåmuggost som kokkene våre har ystet selv. Osten produseres to ganger i året og serveres sammen vårt frokostøl, sier Tiller.

Lettet

Scandics egen matdirektør, Morten Malting, var naturlig nok en glad og lettet mann.

– Scandic Nidelven gjenerobrer frokosttronen og Scandic dominerer konkurransen med totalt 12 av 19 fylkesvinnere. Det er fantastiske nyheter, og kåringen levner ingen tvil om hvilken hotellkjede som gir gjestene den beste starten på dagen, sier Morten Malting, direktør for mat og drikke i Scandic Norge.

Når det er sagt, så er heller ikke Thon Hotels til å kimse av. De er nemlig å finne på begge de to andre pallplassene. På andreplass finner vi nevnte Thon Hotel Lofoten som vant i fjor, mens Thon Hotel Rosenkrantz Bergen stakk av med tredjeplassen.

Powered by Labrador CMS