NYDELIG: Det er ingen dårlig utsikt du får fra suiten på Eilert Smith Hotel i Stavanger. Hotellet har 12 rom.

Denne utsikten er mange villige til å betale for: – Vi ønsker å skille oss ut

Pris? Fra kroner 40 000 per natt.

Publisert Sist oppdatert

I Stavanger ligger et lite, men svært spesielt hotell ved navn Eilert Smith Hotel.

Hotellet har «bare» 12 rom. I de to øverste etasjene, kalt Eilerts Residence, ligger suiten på 250 m2. Og i første etasje ligger en av restaurantene som er blitt kåret til landets beste med to stjerner i Michelin, RE-NAA.

IDYLLISK: Hotellet har "bare" 12 rom. I første etasje ligger stjernerestauranten RE-NAA.

Hotellet åpnet i 2019, og i mars i fjor ble hotelldirektør Stina Karlsson (33) ansatt. Hotellet eies av Familien Stensrud.

Nylig ansatte hotellet Jasmine som skal jobbe med salg.

– Det går bra for Eilert Smith. Vi har ingen konkurranse av denne type konsept i byen, og skiller oss ut. Det er også noe vi ønsker. Til hotellet kommer nasjonale og internasjonale gjester, men mange kommer også hit for å spise og ta en overnatting på hotellet. Det er en total opplevelse som gjestene setter pris på, sier en entusiastisk Karlsson til Hotellmagasinet.no.

Boutiquehotellet, som tidligere var en en gammel lagerbygning, er tegnet av Stavanger- arkitekten Eilert Smith til Felleskjøpet Rogaland i 1937. De to øverste etasjene – hvor suiten ligger - er et påbygg.

Prisen fra kroner 40 000 per natt ser ikke ut til å skremme noen, skal vi tro hotelldirektøren.

– Suiten er svært populær, og er mer eller mindre utsolgt i perioden juni til september. Og er spesielt ettertraktet blant internasjonale gjester for overnatting, sier hun.

Fra terrassen kan du nyte 360 graders utsikt og innseilingen over oljebyen. I tillegg har du tilgang på egen kokk fra RE-NAA og servitør som lager frokost til bare deg. Pluss mye mer…

Karlsson har mange års erfaring fra hotell- og restaurantbransjen, hvorav de siste ti årene fra Oslo og København.

SUKSESS: Hotelldirektør Stina Karlsson ser veldig positivt på 2023. 33-åringen har vært i sjefsstolen hos Eilert Smith Hotel i et snaut år.

– Jeg stortrives i jobben og i Stavanger, og har nå funnet meg svært godt til rette her. 2023 blir et spennende år for Eilert Smith, sier hun.

Powered by Labrador CMS