
Prisfest under Det Norske Måltid
Under den store finalen av Det Norske Måltid gikk 13 dyktige produsenter helt til topps med sitt produkt. I tillegg ble det delt ut fire andre priser under matgallaen i Stavanger. Se alle vinnerne her.
Fra starten av var alle landets fylker representert, gjennom delfinalene ble dette redusert til 14 fylker.
– Nå ser vi at Trøndelag med fem priser er landets mattyngdepunkt, sier hoveddommer Einar Risvik, fra Nofima, som peker på en nær uavgjort mellom Øst- og Vestlandet som kommer like bak.
Kategorivinnere:
Årets bakst: Skjenning, Røra Bakeri AS, Inderøy kommune i Trøndelag
Årets det grønne – foredlet: Musserende Eplemost av eple Karin Schneider, Grønvik Gard, Hjelmeland kommune, Rogaland.
Årets det grønne – naturell: Cerisa Delikatesse potet, Hesnes Gartneri Da, Grimstad kommune i Aust Agder.
Årets godbit: Duga Byggkorn Hele, Duga AS, Rygge kommune i Østfold
Årets kjøtt – foredlet: Slegge, ASK Gård foredling, Jevnaker kommune i Buskerud
Årets kjøtt – naturell: Rørosviddas Perle, Mørbrad av reinsdyr kalv, Rørosrein, Røros kommune, Trøndelag
Årets meieriprodukt – foredlet: Solbær-iskrem, Reins Kloster AS, Rissa kommune i Trøndelag
Årets ost: Munkeby, Munkeby Mariakloster, Levanger kommune i Trøndelag
Årets sider: Edel sider 12%, Åkre AS, Ullensvang kommune, Hordaland
Årets sjømat – foredlet: Dybvik Loins Utvannet, Jakob & Johan Dybvik, Sula kommune, Møre og Romsdal
Årets sjømat – oppdrett: Fersk Ishavsrøyefilet, Sigerfjord Fisk AS, Sortland kommune i Nordland
Årets sjømat – villfanget: Langeloins brettpakket, Domstein Sjømat AS, avd Stavanger, Stavanger kommune, Rogaland
Årets øl: Rødskjegg, Hogna Brygg, Midtre Gauldal kommune i Trøndelag
Andre priser – hver enkelt med verdi på 100.000 kroner:
Årets Matspire: Slegge, ASK Gård foredling, Jevnaker kommune i Buskerud
Årets forsprang: Dybvik Loins Utvannet, Jakob & Johan Dybvik, Sula kommune, Møre og Romsdal
Matkanalens pris: Slegge, ASK Gård foredling, Jevnaker kommune i Buskerud
Hedersprisen: Morten Schakenda, Bakeriet i Lom.
Nivået er skyhøyt
– I løpet av 10 år med Det Norske Måltid, ser vi at det er internasjonalt høyt nivå på det som produseres her i landet. Mange produsenter fanger opp tilbakemeldingene fra juryene og jobber videre for å løfte seg, sier hoveddommer Einar Risvik fra Nofima.