Får viktige oppgaver i koronakrisen

Koronakrisen rammer hotell- og reiselivsnæringen hardt - men det er lysglimt. De Historiske, en samling av privateide, hoteller og spisesteder i Norge deltar nå i den nasjonale dugnaden med tiltak for lokalsamfunnene, og er satt i beredskap for samfunnskritiske funksjoner.

Publisert

Fra Svalbard til Sørlandet foregår det nå politiske møter, smittevernsplanlegging, hjemsendelse av matkasser, etablering av karantenehoteller, beredskapskjøkken og utdeling av gratis mat. 

- Dette er en krise bransjen vår aldri har opplevd maken til. Selv om det ser mørkt ut er jeg svært imponert over familiebedriftene over hele Norge som er så rause og inkluderende. Våre medlemmer er nå en viktig samfunnsressurs i denne krisesituasjonen -– sier Nils Henrik Geitle, adm. direktør og daglig leder i De Historiske hotel & spisesteder

Mange tiltak

Disse norske familiebedriftene er en svært viktig del av lokalsamfunnene og mange har vært der i generasjoner. Fra hele landet strømmer det inn meldinger om ulike tiltak – her følger noen eksempel:

Egersund, Grand Hotel – opprettet smittefri soner for kritisk personer.

Har etablert smittefrie sone for kritisk personell som eventuelt må ut på grunn av karantene i nær familie. Hotellet er også back up for kommunen ved smitteutbrudd på det kommunale kjøkkenet.

Svalbard, Huset og Svalbard Hotel Polarfareren – gratis mat og gir støtte til husleie

Svalbard er i en spesiell situasjon, hvor en stor del av arbeidsstokken er arbeidstakere utenfor EØS landene. De har ingen krav på støtte når de nå blir permittert, og blir derfor nærmest satt på bar bakke. Her gis alle ansatte som blir permittert gratis frokost og middag. De ser også på om de som bedrift kan støtte dem med husleie, samtidig som de er i dialog med utleierne for å få dem til å redusere husleien.

Drøbak, Reenskaug Hotel og Oscarsborg Hotell & Resort – deler ut mat til de som er hjemme

Deler nå ut alle ferskvarer fra sine hotell til alle som trenger mat og ikke kan komme seg til butikken. Rusomsorgen i Drøbak og omegn er blant de som har fått tilgang på mange gode ferskvarer.

Lørenskog, Losby Gods - hotellet til disposisjon for AHUS

Her er hotellet i beredskap for AHUS som er Norges største sykehus. De stiller med hele hotellet til disposisjon. AHUS er ca 5 km unna så Losby Gods er de nærmeste de har. Alle rom er rengjort og er klare for innrykk når behovet kommer.

Tysnes, Haaheim Gaard – takeaway til folk i karantene, beredskapskjøkken og stiller hotellet til disposisjon 

Har etablert et beredskapskjøkken og stiller hotellet til disposisjon for kommunen. Fra den svært populære restauranten produserer de for første gang,  mat nå for Takeaway for de som ønsker å få mat hjemsendt når de er i karantene.

Haugesund, Lothes Mat & Vinhus - gir vekk alle sine ferskvarer til rusavhengige

Gir vekk alle sine ferskvarer til T3 Sammen Senteret Haugesund som er et dag-og aktivitetssenter for rusmiddelavhengige over 23 år.

Bergen, Augustin Hotel – stiller med sengeplasser og mat til Bergen Kommune

Dersom Bergen Kommune trenger ekstra plasser ifb. med krisen har Augustin og De Bergenske sagt seg villig til å stille opp med et karantenetilbud.

- Ingen vet hvor lenge det varer eller hvor ille det blir, men vi kan ikke annet enn å forsøke å holde humøret oppe. Norge er avhengig av at bedrifter klarer seg over hele landet. Disse familieeide selskapene er hver i seg små hjørnestener som bidrar på hver sin måte til å holde liv i Norge, sier Nils Henrik Geitle, daglig leder i De Historiske. 

VI ER PÅ JAKT ETTER ANDRE GLADSAKER!

HAR DU ANDRE EKSEMPLER PÅ GODE TILTAK FRA NORSKE HOTELLER ELLER RESTAURANTER? TA KONTAKT MED OSS PÅ TIPS@HOTELLMAGASINET.NO

Powered by Labrador CMS