AMBISJONER: Solveig Voldheim ble nylig kjededirektør for Comfort Hotel-kjeden i Norden og Baltikum. 44-åringen har jobbet i servicebransjen siden hun var ung, men har utdannelsen innen produktdesign.

Målet er å passere 2 milliarder i omsetning: – Nå koker det ekstremt mye

Solveig Voldheim styrer 40 hoteller i Comfort Hotel-kjeden.

Publisert Sist oppdatert

I april i år ble den 44 år gamle Gudbrandsdølen ansatt i en nyopprettet stilling som kjededirektør for hele Comfort Hotel-kjeden i Norden og Baltikum. Det betyr hovedansvar for 40 hoteller totalt, hvorav 18 av disse ligger i Norge. I Norge er det tre Xpress-hoteller: To i Oslo og en Tromsø.

Det var også i Oslo det hele startet, i 2010. På Comfort Hotel Xpress Youngstorget. Senere ble hun direktør på Xpress-hotellene på Youngstorget og Oslo S. Og deretter driftsdirektør i Comfort Norge.

Jobbet på campingplass

Hun har også blitt kåret til «Årets hotelldirektør» i Strawberry. 

– Det var ikke så mange som snakket om lavpris-hoteller den gangen. Driftsmodellen var enkel; vi skulle tilby lavere pris, men det skulle ikke gå på bekostning av produktet. Vi jobbet mye med omdømme og at gjestene skulle være stolte over at de hadde bodd på Xpress Youngstorget. Vi hadde smarte, små rom – og attraktive fellesarealer. Vi mente at gjestene kunne like gjerne ta møter i lobbyen på vårt hotell i stedet for å møtes på den lokale kafeen. Vi lyktes! sier Solveig Voldheim til Hotellmagasinet.

Interessen for å yte service startet lenge før 2010: Som ung jobbet hun på familiens campingplass utenfor Åndalsnes.

– Det var utrolig morsomt. Her møtte jeg mange utenlandske turister, og selv om jeg kun snakket norsk forstå vi likevel hverandre. Det var et magisk samspill.

Første hotelljobben fikk hun på Thon Hotel Otta.

– Her jobbet gjorde jeg alt; i resepsjonen, tok oppvasken og vasket rom. Det var her gnisten ble tent, sier hun engasjert. 

Dyrker grønnsaker på Skarnes

Hun har to bachelorgrader innen produktdesign fra London og Akershus.

– På hvilken måte får du brukt utdannelsen innenfor hotellbransjen?

– Først og fremst det å angripe en problemstilling, og løse det. Raskt. Personlig ser jeg hele tiden etter ting vi kan forbedre og utvikle. 

FULL AV ENERGI: 44 år gamle Solveig Voldheim har nok å henge fingrene i. Når hun skal slappe av, reiser hun vekk fra hovedstaden og til huset på Skarnes.

Comfort-kjeden går så det suser. Rekordomsetning blir det - nå er målet å passere 2 milliarder i år. 

– Vi ligger litt bak nå, men jobber hardt for å klare det. Comfort Hotel-kjeden har et stort potensial, men det er først og fremst de fantastiske menneskene som gjør det mulig å oppnå disse gode resultatene. Nå koker det ekstremt mye, og juni er en drøm for oss alle.

Hun fortsetter:

– Vi kommer til å fortsette å utvikle Comfort-kjeden og spisse lavprissegmentet i tiden som kommer. Vi er her for å bli, og jeg er overbevist om at lavprishotellene har en stor framtid. Personlig har jeg aldri hatt så store ambisjoner, men ønsker først og fremst å påvirke slik at alle rundt meg får en bedre hverdag. Jeg kommer til å fortsette i denne bransjen. Her er det uendelige muligheter innen utvikling av produkter, det digitale og den fysiske tilstedeværelsen, forteller hun.

44-åringen er glad i å jobbe, og kaller dette for en livsstil. Men hva gjør Solveig når hun skal koble av?

– Da reiser jeg ut på landet til huset jeg eier på Skarnes hvor jeg dyrker poteter og grønnsaker. Der kan jeg slappe av og lade batteriene, sier hun.

Powered by Labrador CMS