HAR TROEN: Bartenderne Giuseppe Cardenia og Simone Santini droppet alkohol, satset på trening og gode søvnrutiner. Resultatet er merkbart, ifølge de to.
HAR TROEN: Bartenderne Giuseppe Cardenia og Simone Santini droppet alkohol, satset på trening og gode søvnrutiner. Resultatet er merkbart, ifølge de to.

Levde 75 dager uten alkohol - lanserer alkoholfri cocktailmeny

Bartenderne på Nedre Løkka merker en klar trend. 

Publisert Sist oppdatert

Fizz-ish:

· ISH London Botanical Spirit

· Røkt te (Lapsang f.eks.)

· Rødbete

· Eple-askorbinsyre (kan byttes ut med annen type fruktsyre)

· Agave

Slik gjør du: Lag en sirup ved å koke ned rester av brus på lav varme. Når sirupen er avkjølt, bland det sammen med rødbetejuice og Lapsang-te, ISH London Botanical Spirit

agave og syrer.

Da de renommerte bartenderne Giuseppe Cardenia og Simone Santini skulle lansere en alkoholfri meny, ga de seg selv en utfordring på kjøpet – i 75 dager lever de alkoholfritt, heter det i en pressmelding fra Anora,

– I tillegg til å droppe alkohol, har vi fokusert på trening og å få gode søvnrutiner. Den første uken var tyngst, men nå – med de nye rutinene som del av hverdagen – føler vi virkelig på forbedret livskvalitet, forteller Giuseppe Cardenia og Simone Santini, i en pressemelding. 

Trenden med å velge alkoholfrie alternativer er de ikke alene om, blant gjestene som besøker Nedre Løkka merker de det også.

– Etter 2022 har salget av alkoholfritt øl økt med ca. 20 prosent hos oss, sammenlignet med året før. Vi holder cocktailkurs på jevnlig basis med rundt 20-30 deltagere. Der er det alltid 2-3 personer som ikke drikker alkohol. Basert på dette og den generelle etterspørselen, tror vi at den alkoholfrie menyen vil slå svært bra an hos både stamgjester og nye gjester, forteller Giuseppe Cardenia.

Den nye menyen består av tre signaturcocktailer basert på ISH-produkter som er alkoholfrie varianter av tradisjonelt brennevin som gin og rom. Nedre Løkka Cocktailbar har også et ønske om å redusere drikke- og matsvinn, derfor er råvarer og produkter som ellers ville blitt kastet, del av den nye menyen.

FORFRISKENDE: Duoen på Nedre Løkka har brukt den siste tiden på å klekke ut en alkoholfri cocktailmeny.
FORFRISKENDE: Duoen på Nedre Løkka har brukt den siste tiden på å klekke ut en alkoholfri cocktailmeny.

– Vi bruker ofte bare skallet til sitrusfrukter, men nå bruker vi opp sitroner, appelsiner og lime til juice og garnityr. Det får ned matsvinnet. Rester av brus som er brukt i drinker, og som ellers blir helt ut når baren stenger, lager vi nå sirupsbase av. Det fungerer utmerket som smaksforsterker i de alkoholfrie cocktailene, fortsetter Simone Santini.

Da Giuseppe Cardenia og Simone Santini jobbet i London for noen år siden laget de alltid de alkoholfrie cocktailene uten oppskrifter og ut ifra kreativ dagsform.

– Nå syns vi det er på tide å bruke energi og kreativitet på de alkoholfrie variantene også, slik vi gjør med den vanlige menyen, med de beste produktene vi kan finne på markedet, avslutter Giuseppe Cardenia

Powered by Labrador CMS