SATSER: I sommer kan gjester ved Clarion Hotel Post i Gøteborg legge til romnøkkel i Apple Watch.– Vi ønsker å levere enestående og sømløse opplevelser for våre gjester og medlemmer, sier Torgeir Silseth.

Eneste hotellkjede utenfor Nord-Amerika som tilbyr tjenesten

Clarion Hotel Post i Gøteborg i førersetet. 

Publisert Sist oppdatert

Clarion Hotel Post i Gøteborg er det første av mange hoteller i Strawberry som nå lanserer en ny funksjon: I sommer kan hotellgjester på Clarion Hotel Post i Gøteborg legge til romnøkkelen sin i Apple Wallet for å få praktisk tilgang til rommene sine ved å trykke på en iPhone eller Apple Watch, heter det i en pressemelding fra Strawberry. 

Eksklusivt selskap

Hotellkjeden gjør dette i samarbeid mellom ASSA ABLOY Global Solutions og Zaplox, og Strawberry er første hotellkjede utenfor Nord-Amerika tar i bruk denne funksjonen. 

For Strawberry betyr dette en mer sømløs opplevelse for gjester og medlemmer, samtidig som løsningen gir ekstra sikkerhets- og personvernfordeler. Når en romnøkkel er lagt til og aktivert i Apple Wallet, kan gjester bruke Iphone eller Apple Watch til å åpne døren til rommet. 

LES OGSÅ: Passerer snart 2 milliarder i omsetning

– Vi ønsker å levere enestående og sømløse opplevelser for våre gjester og medlemmer, og lanseringen av romnøkler i Apple Wallet er en viktig milepæl for å oppfylle dette løftet. Mange av våre gjester har etterspurt denne funksjonen, og med Apples fokus på brukervennlighet i kombinasjon med at våre gjester og medlemmer allerede bruker Apple Pay, tror jeg terskelen for å ta i bruk denne funksjonen er svært lav og etterlengtet, sier administrerende direktør i Strawberry, Torgeir Silseth.

Etter fullført booking legges romnøkkelen enkelt til i Apple Wallet via appen. Når det nærmer seg innsjekk vil Apple Wallet bli oppdatert, og gi gjestene beskjed om at det er tid for å sjekke inn. Romnøkkelen aktiveres når innsjekk er gjennomført og hotellrommet er tilgjengelig. 

Langvarig samarbeid

Nøkkelen blir ikke aktivert før gjesten har sjekket inn og fått tildelt rom. 

– Kombinasjonen av en sømløs og forbedret opplevelse er akkurat det våre gjester og medlemmer forventer. Vi jobber kontinuerlig med å finne samarbeidspartnere og leverandører som er i forkant på sitt felt, og vi er veldig fornøyd med samarbeidet vi har utviklet med ASSA ABLOY Global Solutions og Zaplox. Samarbeidet gjør oss i stand til å tilby neste generasjons mobilnøkler gjennom Apple Wallet til våre gjester og medlemmer, sier VP for strategisk vekst i Strawberry, Christian Lundèn. 

LES OGSÅ: Hit reiser amerikanere med tjukk lommebok

ASSA ABLOY Global Solutions har vært leverandør av nøkler for Strawberry siden 2010, og tilbyr det nyeste innen lommebokløsninger. 

I desember 2022 inngikk Strawberry partnerskap med Zaplox som administrerer den mobile nøkkellivssyklusen på tvers av porteføljen. Løsningen er allerede live på mer enn 55 hoteller. Om en gjest må bytte rom, forlenge oppholdet eller ønsker sen utsjekk, kan hotellet enkelt oppdatere gjestens romnøkkel selv om den ligger i Apple Wallet. 

Utsjekk vil som alltid være mulig via appen, og romnøkkelen deaktiveres eksternt. Har man aktivert Express Mode kan gjester enkelt få tilgang på romnøkkelen uten å låse opp enheten. Ved bruk av Power Reserve kan gjester låse opp rommet innen 5 timer, selv om enheten må lades. 

Apple Wallet forholder seg til personvern- og informasjonssikkerhet som er innebygd i Iphone og Apple Watch. Når og hvor en gjest bruker romnøkkelen deles aldri med Apple eller lagres på Apple sine servere.

Powered by Labrador CMS