- Det føles fantastisk at historiske og trendy Turku blir det neste store, og viktige steget i Strawberry sin ekspansjon i Finland, sier Erika Ehrnrooth, COO Strawberry Finland.

Strawberry fortsetter veksten i Finland

Skal åpne nytt hotell i et av Finlands største utviklingsprosjekter. 

Publisert Sist oppdatert

Ratapiha Arena i Åbo er et av Finlands største utvekslingsprosjekter akkurat nå. Det investeres nærmere 370 millioner euro på å skape en moderne eventarena i verdensklasse, som også vil omfatte butikker, restauranter, kontor, leiligheter og hotell. Den totale investeringen, inkludert leiligheter, er på 700 millioner euro. 

Strawberry har inngått driftsavtale med gårdeier Turun Ratapihan Kehitys Oy og kommer til å drive hotellet som bygges i forbindelse med arenaen. Det melder selskapet i en pressemelding i dag. 

- Vi har lenge hatt øynene på Åbo og at vi nå får mulighet til å åpne hotell i det som omtales som et av Finlands mest spennende områder for byutvikling akkurat nå, og samtidig bidra med vår kunnskap for å skape attraktive og pulserende destinasjoner er vi ekstremt glade for. Dette blir et fantastisk tilskudd til hotellmarkedet i Åbo, og til Strawberrys nordiske hotellportefølje, sier Petter Stordalen, eier av Strawberry, i pressemeldingen. 

Med 249 nye hotellrom, og direkte adgang til arenaen kommer hotellet også til å tilføre ytterligere konferansekapasitet på markedet med nærmere 1000 kvadratmeter med konferanserom. Formålet er å tilrettelegge for at flere møter, kongresser og event legges til Åbo. I hotellets øverste etasje vil Åbo-besøkende kunne nyte drinker i hotellets Skybar.

Etter pressemeldingen å dømme er dette bare starten på Strawberrys ekspansjon i Finland. 

- Det føles fantastisk at historiske og trendy Turku blir det neste store, og viktige steget i Strawberry sin ekspansjon i Finland. Med denne satsingen vil vi tilføre et fantastisk møte- og eventhotell til byen, og samtidig gi en indikasjon på at Strawberry sin satsning i Finland bare så vidt har begynt, sier Erika Ehrnrooth, COO Strawberry Finland.

Byggestart er beregnet til 2025 og ferdigstillelse av prosjektet i slutten av Q4 2028. Leieavtalen mellom Turku Ratapihan Kehitys Oy og Strawberry er tegnet for 20 år.

Powered by Labrador CMS