Vinfest på Tjuvholmen og Aker Brygge

I dag starter Oslo Vinfestival på Tjuvholmen og Aker Brygge hvor gjestene kan velge blant over 100 vinrelaterte aktiviteter.

Publisert Sist oppdatert

Oslo Vinfestival har på kort tid vokst seg til å bli Norges største vinfestival og det er en rekke arrangementer og aktiviteter i løpet av dagen og helgen som kommer.

HER kan du se hele programmet til Oslo Vinfestival.

I sum er det over 100 vinrelaterte gjøremål å velge mellom og det loves noe for enhver smak – bokstavelig talt. På SmaksTorget kan folk smake og lære om vin på en informativ og hyggelig måte, på VinToget får man en guidet tur gjennom flere serveringsteder og ulike viner, det arrangeres vinskoler og Norgesmesterskap for Vinkelnere på Latter.

Populært vinløp

For «folk flest» er kanskje hundrelapp-løpet et av høydepunktene. For en vinfestival handler i bunn og grunn om å smake. Men noen ganger vil man smake på egenhånd – uten hjelp av høyt utdannede vinkjennere. Under Oslo Vinfestival kan du gjøre nettopp det, for 17 serveringssteder er med i «hundrelappen-prosjektet».

– Velg deg en restaurant på Tjuvholmen eller Aker Brygge. Finn deg et bord, og be servitøren om å få dagens «hundrelapp». For kun 100 kroner får man et glass av restaurantens festivalvin. Og sammen med glasset får du en liten smak av matmenyen. Slik får restauranten vise frem det de har av både mat og drikke. Og gjesten får smaksopplevelser han/hun ellers kanskje ikke ville fått med seg, sier Siri Løining, Head of Communications på THE THIEF & Tjuvholmen.

Når innholdet på glass og tallerken er fortært, kan gjesten gå videre til neste restaurant for nye smaksposter i vin-løpet. Eller komme dagen etter for neste hundrelapp.

Steder som tilbyr hundrelappen:

Escalon

BAR Tjuvholmen

The Edge

Café Sorgenfri

Restaurant Louise

Albert Bistro

Verité

Delicatessen

Sjømagasinet

ONDA

Olivia Aker Brygge

Olivia Tjuvholmen

Spuntino

ASIA

Alex Sushi

Rorbua

Big Horn Steak House

HER kan du se hele programmet til Oslo Vinfestival.