Vil vinne i Nord-Norge

Publisert Sist oppdatert

Illustrasjon av Radisson SAS Tromsø.

Investeringen representerer den største satsingen på et enkelthotell i Nord-Norge noensinne. Utbyggingen starter i midten av oktober. Når hotellet står ferdig sommeren 2007, vil Radisson SAS Tromsø være et av landets fremste kurs- og forretningshoteller av høy internasjonal standard.

- Radisson SAS Tromsø skal igjen bli nummer én i Tromsø. Kapasiteten økes betydelig og vi blir nå et av landets største hoteller, sier hotelldirektør Dag J. Høybakk ved Radisson SAS Hotel Tromsø.

Rezidor SAS forventer at investeringen på drøyt 200 millioner kroner vil gi en omsetningsøkning på 40-50 millioner kroner allerede det første året og om lag 50 nye arbeidsplasser.

Administrerende direktør Martin Creydt i SAS Norge.

- Vi har stor tro på Tromsø som hotellmarked. Nordområdene vil være et satsingsområde for myndighetene og næringslivet i årene som kommer, og Tromsø er i denne forbindelse knutepunktet, sier administrerende direktør Martin Creydt i Rezidor SAS Norge.

Alle fasiliteter i det eksisterende bygget skal totalrenoveres. I tillegg skal et nybygg oppføres som skal inneholde et nytt inngangsparti, fem nye møterom, lobby og kongress- og bankettsal med plass til 600 personer, i tillegg til 76 nye og store hotellrom, hvorav åtte er suiter. Totalt antall rom etter renoveringen vil bli 265. Hotellets funksjonalitet og tekniske løsninger vil holde høy internasjonal standard.

Også området rundt hotellet skal få nytt liv. I tillegg til selve hotellsatsingen, har Vital kjøpt de verneverdige Holmboe-bryggene i det samme området.

- Vi har påtatt oss ansvaret for hele kvartalet. Holmboe-bryggene skal restaureres slik at hele kvartalet vil fremstå som nytt og helhetlig. Dette vil bli et hotell i toppklasse med tilhørende flotte omgivelser, uttaler direktør i Vital Eiendom, Halvard M. Bergby.

(Kilde: Rezidor SAS Norge)

Thumbnail Image: