Tok sitt andre NM-gull

Mathias Venstad Nilsen (23) fra Høvikveien Kjøtt og Kolonial i Bærum gikk helt til topps for andre gang på rad under NM i kjøttfag i helgen.

Publisert Sist oppdatert

Venstad Nilsen var en av seks finalister i kampen om å bli Norges beste i faget og etter tre timers iherdig innsats med å forvandle en svineskinke og en hel mørbrad av storfe til 26 lekre kjøttprodukter kunne han slippe jubelen løs.

– Jeg satset på en høy vanskelighetsgrad og er veldig lettet over at jeg klarte å få ferdig alle produktene mine innenfor tiden. Dette var veldig moro, jeg kunne ikke være mer fornøyd, sa en glad vinner etter å ha tatt imot pokalen.

Bærum-dominans

På andreplass i NM kom Bjørn Tore Johansen fra Meny Sandvika Storsenter, og tredjeplassen ble inntatt av Lasse Bernhardsen fra Meny Rykkin.

Hoveddommer Bjørn Tore Teigen fra MatPrat, Opplysningskontoret for egg og kjøtt, forteller at nivået har vært jevnt og høyt i mange år i NM-konkurransen.

– Det er spesielt i fremførelsen at Mathias Venstad Nilsen skiller seg ut i årets konkurranse, hvor han presenterer produktene på en fantastisk flott måte. Han viser høy kunnskap i faget, leverer svært jevne produkter og et særdeles godt håndverk, sa Teigen etter prisutdelingen.

Stort behov

NM i Kjøttfag som ble arrangert for første gang i 1995, gikk av stabelen på Rådhusplassen i Oslo under matmessen Matstreif. NHO Mat og Drikke var arrangør.

– Kjøttbransjen har et stort behov for dyktige fagarbeidere. Det er en prioritert oppgave for NHO Mat og Drikke å synliggjøre kjøttfagene og ovenfor ungdom og foreldre, og vise hvilke muligheter en kjøttfaglig utdanning gir. NM i kjøttfag er en flott arena for dette, sier prosjektleder for NM i Kjøttfag og spesialrådgiver i NHO Mat og Drikke, Espen Lynghaug.

 

Powered by Labrador CMS