Tiltalt av konseptet

Publisert Sist oppdatert

– Jeg er veldig tiltalt av konseptet Thorbjørnrud, sier Olav Lie - Nilsen (38). I ti år har han pendlet mellom Oslo og Jevnaker for å skjøtte jobben som direktør. Nå blir det kanskje nye ti år, bare med den forskjellen at han nå også er eier av stedet.

Visjonen

Han holder kortene tett til brystet, når han blir stilt spørsmålet om hva som kommer til å skje av endringer framover. Akkurat det vil han ikke si så mye om.

– Nei, det er ennå for tidlig å si noe. Men noen planer har vi på beddingen – og vi kommer ikke til å vente for lenge med å sette dem ut i livet. Sier den nyslåtte hotelleieren som viser til at Thorbjørnrud Hotel AS har investert hele 25 millioner kroner de siste ti årene. Den satsningen ønsker han å videreføre. Og en del justeringer har allerede blitt gjennomført.

– Vi har fått større fokus på kompetanseheving, organisasjonsbygging, salg og markedsføring. Vi har følgende visjon for hotellet: Thorbjørnrud Hotel skal være den beste arbeidsplassen for oss selv og for våre gjester. Det er visjonen og det mener vi at vi jobber etter.

Det var flere interessenter i markedet da Thorbjørnrud Hotel skulle selges. Tidligere eier Fellesforbundet uttalte at i vurderingen av den aktuelle kjøper, la de betydelig vekt på at hotellet skulle videreføres som hotell av hensyn til de ansatte. Videre at Lie-Nilsen hadde drevet hotellet i mange år og gjort en utmerket jobb for å få stedet dit det er i dag. Selv sier Lie Nilsen at han lenge hadde hatt en dialog med Fellesforbundet om et salg.

Fordeler som frittstående

– Kan det bli aktuelt å gå inn i en kjede nå?

– Akkurat det er en kontinuerlig vurdering. Når det er sagt, så er jeg ingen typisk kjedemann. Vi samarbeider dessuten med Norske Konferansehoteller, et samarbeid som gir oss anledning til å være en egen bedrift. Samarbeidet gir oss et faglig kollegialt fellesskap som er bra for produktutviklingen. Jeg synes også det er gøy å drive et frittstående hotell med fokus på kvalitet og opplevelser, og arbeidskvalitet for de ansatte. Det er fint å kunne dyrke vår egenart uten å være styrt av en kjedeledelse, forteller Lie - Nilsen. Mange av gjestene setter også pris på at Thorbjørnrud Hotel er frittstående.

– Det får jeg masse tilbakemeldinger på. Derfor ser jeg bare fordeler ved å stå fritt per dags dato.

– Du nevner hotellets egenart. Hva består den i?

– Thorbjørnrud har for det første en utrolig bra beliggenhet med en 33 dekar stor park ved Randsfjorden. Dessuten har hotellet en spennende og vakker arkitektur og vi bruker årlig en del penger på kunst, slik at gjestene skal få en estetisk opplevelse. Hotellet er bygget for læring, har en personlig og god service, et godt kjøkken samt et personale som er veldig engasjert og som vil at gjestene skal ha det bra. Vi har en veldig høy gjenkjøpsrate og derfor et stabilt belegg. Organiseringen hos oss er veldig fleksibel på grunn av størrelsen, med korte beslutningslinjer. Derfor kan vi skreddersy alt.

Vil satse på lokal mat

Lie Nilsen har en treårig hotellutdanning fra Sveits, er utdannet kokk og har studert både etnologi og matkultur. Mat står hans hjerte nært og der er det ennå mye upløyd mark, skal vi tro han. Ikke minst lokalt.

– Vi har rike jordbruksbygder her på Hadeland, derfor er jeg opptatt av å få til lokal verdiskapning, komme i dialog med produsentene, få tak i de riktige produktene. For kokkene er det mer gøy å jobbe med mat med identitet, og det kommer også kundene til gode i form av matopplevelser. Hvis Thorbjørnrud kan bidra til å opprettholde et drivverdig jordbruk, da ivaretar vi kulturlandskapet og Hadeland som destinasjon.

Historien til Thorbjørnrud kan føres helt tilbake til 1300-tallet. Allerede da lå det en staselig storgård på stedet. Fra 1765 var Thorbjørnrud bolig for direktørene på Hadeland Glassverk. Rundt den gamle og ærverdige direktørboligen ble det på midten av 1980 tallet bygget et moderne hotell og konferansesenter med alle fasiliteter. Regjeringens årlige konferanse på hotellet er kanskje det de fleste forbinder med Thorbjørnrud. Den konferansen betegner Lie Nilsen som en hyggelig aktivitet, men vil ikke utdype det noe mer. Er så LO-fortida en styrke eller svakhet, slik han ser det?

– Jeg mener at det har vært en styrke for stedet at Fellesforbundet har vært eier. De har hele tiden hatt fokus på skikkelighet og ordentlighet, og det fokuset ønsker også vi å ha. Vi skal rendyrke og videreføre det som er Thorbjørnrud, avslutter den nye eieren.

 

Thumbnail Image:
Powered by Labrador CMS