Thon med storsatsing på lunsj

Mens konkurransen om frokostgjestene tetter seg til, går Thon Hotels en ny retning - og satser på lunsj. Med seg på laget har de Bocuse d'Or -vinner Ørjan Johannessen, som sammen med Thons kjøkkensjefer har utviklet 50 nye lunsjoppskrifter til konferansegjestene.

Publisert Sist oppdatert

Nå kan gjester ved Thons konferansehoteller forsyne seg fra en lunsjbuffet i verdensklasse. Kampen om konferansemarkedet er tøff, og for å skille seg ut har Thon Hotels samarbeidet med verdens beste kokk, Bocuse d'Or -vinner Ørjan Johannessen.

Fra hotellunsj til opplevelse

Martin Land, F&B-manager hos Thon Hotels, har selv jobbet som kjøkkensjef. Han vet hvor hektiske dagene på hotellkjøkkenet kan være, og er opptatt av å forsyne kjøkkensjefer og kokker med både gode verktøy og inspirasjon.

– Samarbeidet med Ørjan Johannessen er inspirerende. Sammen med ham har våre kjøkkensjefer laget en variert og spennende lunsjbuffet, med 50 spesialkomponerte oppskrifter. I tillegg står de selvsagt fritt til å variere med lokale spesialiteter, sier Land, som forteller at samarbeidet er like viktig internt som eksternt.

– Inspirerte kjøkkensjefer løfter buffeten fra nok en hotellunsj til en opplevelse. Vi er overbeviste om at dette lille ekstra vil gi ekstra fornøyde kunder, sier han.

Skal servere 1 million konferansegjester

For kjøkkensjefene ved alle Thon Hotels konferansehoteller har vært tett involverte i prosessen med utvikling av et nytt lunsjkonsept. Sammen med Ørjan Johannessen møttes de til en felles gjennomgang i Kautokeino, der de laget og smakte seg gjennom alle rettene. Sammen kom de frem til det de mener er den perfekte kombinasjon av retter som nå skal serveres til 1 million konferansegjester i løpet av året. Verdensmesteren selv er godt fornøyd med resultatet.

– Det er en rekke ting som jeg er skikkelig fornøyd med. Blant annet synes jeg den helbakte kyllingen er blitt en innertier! Det viktigste for meg var å lage gode oppskrifter som er gjennomførbare for et hotellkjøkken, og som kan holde høy kvalitet på buffeten i noen timer.

Johannessen ønsker å kvalitetssikre lunsjen personlig.

– Dette er et lunsjkonsept som er i stadig utvikling. Jeg kommer til å reise rundt for å sjekke hvordan det fungerer i praksis. Sammen skal vi sørge for at lunsjbuffeten holder seg på et høyt nivå, at kokkene trives – og gjestene gleder seg og nyter, sier han.

FAKTA: Verdens beste lunsj

•    Kjøkkensjefer på Thon Hotels konferansehoteller skal ta utgangspunkt i 50 oppskrifter for lunsjbuffet, planlagt og regissert i samarbeid med verdensmester Ørjan Johannessen.

•    Landkylling med rosmarin og sitron, og helstekt småkveite med fennikel og sitron, er eksempler på noen av rettene.

•    Til sammen regner hotellene med å servere 1 million antall gjester i løpet av året.

FAKTA: Ørjan Johannessen

•    Ørjan Johannessen (født 10. august 1985) er en prisbelønt norsk kokk, og vinner av Bocuse d'Or 2015.

•    Han er fra Austevoll i Hordaland, og er oppvokst ved Bekkjarvik Gjestgiveri. Restauranten driver han i dag sammen med tvillingbroren Arnt Johannessen.

•    Ørjan Johannessen har tidligere vunnet Norgesmesterskapet i kokkekunst i 2010, og ble Årets Kokk i 2011.