Te-smak fra Blossa

Earl Grey med bergamott er smaken i årets gløgg fra Blossa.

Publisert Sist oppdatert

De siste 12 årene har gløggmakerne i Blossa lansert nye spesialsmaker hvert år, og i år er den tradisjonsrike gløggen inspirert av teelskende engelskmenn. Årets gløgg er derfor smaksatt med en av verdens mest populære tesorter: Earl Grey. Den sitrusduftende sorte teen er eksklusivt utviklet av The London Tea Company – ett nyskapende tehus som kun jobber med Fairtrade.

– Det finnes mange likheter mellom gløgg og te, både når det gjelder hvordan det drikkes og fellesskapet som ofte befinner seg rundt drikken. I år vil vi hylle dette gjennom afternoon gløgg, dette gjenspeiles i den klassiske porselensmønstrede flasken og i den perfekte balansen mellom tradisjonelle te- og gløggtoner, sier Åsa Orsvärn, Chief Blender på Blossa.

Helt ny blanding

Det er ikke hvilken som helst Earl Grey i Blossa 15. For å matche de komplekse krydderne i gløggen, utviklet Chief Blender Asa Orsvärn sammen med Master Blender Ottilie Cunningham på The London Tea Company, en helt ny blanding Earl Grey.

ENGELSK INSPIRASJON: Designet på Blossa 15
er inspirert av klassisk engelsk porselen.
Illustrasjonen er laget av Scandinavian
Design Group.

– Som alle vet vokser tesmaken raskt når den kommer i kontakt med vann. Det er derfor spesielt viktig med doseringen. Earl Grey te er en frisk te fordi den inneholder bergamot, men vi ønsket å gjøre den enda mer pigg for å matche gløggkrydderne så vi la til appelsin og pomerans. Åsa har gjort en fantastisk jobb med smakskombinasjonen, sier Master Blender, Ottilie Cunningham på The London Tea Company.

Årets blanding har en fremtredende aroma av sitrus, te og gløggkrydder. Smaken er søt og frisk med gløggtoner som holder lenge i munnen for så å avslutte med en klar sitrus- og te smak. Som alltid er Blossa laget på en vinbase og i år har gløggen hele tre viner i sin grunnoppskrift: muscatvin fra Spania, en tørr fransk hvitvin med høy syre, samt mistelavin –en søt vin som har vist seg å passe spesielt godt med svart te.

Årets gløgg passer naturlig nok bra til klassiske afternoon-småretter som nybakte scones sammen med en smaksrik ost og fikenmarmelade eller røkt laks med dillkrem på en toast.

Inspirert av porselen

For de designinteresserte skal det også nevnes at designet på Blossa 15 er inspirert av klassisk engelsk porselen og på flasken finner du en jarl som under en jaktpause varmer gløgg i en gryte i selskap med sin bassethund. Illustrasjonen er laget av Scandinavian Design Group.

Totalt vil 3600 flasker være tilgjengelig i Norge.