Svanen til Sandefjord

Scandic Park Sandefjord har klart Svanens nye, tøffe miljøkrav og har mottatt en sertifisering av hele sin hotellvirksomhet.

Publisert Sist oppdatert

Nå vaier Svane-flagget over Scandic Park Sandefjord som det synlige beviset på at hotellet oppfyller et av verdens strengeste miljøkrav.

– Jeg er veldig stolt over at Scandic Park Sandefjord nå har klart de nye svanekriteriene. Alle våre medarbeidere har jobbet hardt og målbevisst gjennom lang tid for å oppfylle Svanens strenge miljøkrav. Nå kan våre gjester bidra til «å redde verden litte grann», hver gang de bor hos oss, sier hotelldirektør Thomas Ødegård.

Helhetlig grep

Svanemerkingen innebærer at hotellets medarbeidere tar et helhetlig grep om miljøarbeidet i de daglige rutinene – noe som krever både engasjement og kunnskap. En mer miljøtilpasset virksomhet fører til reduserte kostnader gjennom lavere forbruk av energi og mindre avfall.

Teknisk sjef ved hotellet, Svein Roger Løvåsen, har vært svært delaktig i prosessen med å bli et Svanemerket hotell. Spesielt på energiforbruket har det vist seg å være et stort forbedringspotensial.

– Belysning i hele hotellet kommer nå fra effektive led-pærer, og vi har blant annet fjernet to gamle oljekjeler fra fyrrommet. I tillegg har huseier investert i nytt ventilasjonsanlegg og varmepumpe, sier Løvåsen.

Fjernvarme fra oktober

Varme og ventilasjon er styrt digitalt via et såkalt SD-anlegg, og i oktober kobles hotellet på Statkraft Varmes nye fjernvarmeanlegg.

– Med de nye grepene vi nå har gjort, ligger vi an til å spare ca. 1,8 millioner kW/h bare i løpet av de siste to årene. Det tilsvarer det årlige energiforbruket til 90 norske husstander, forteller Løvåsen.

– Og det er innen vi kobler oss på fjernvarmeanlegget, skyter en stolt direktør inn. Fjernvarmesatsingen vil bidra til å redusere andelen av fossilt brensel ytterligere, og ikke minst redusere de lokale utslippene da fjernvarme er en CO2-nøytral energibærer.

Tøffe krav

Formålet med Svanen er å hjelpe konsumenter velge de beste produktene med tanke på miljøet. Kriteriene er harde, og blant annet stilles det krav til bruk av kjemikalier, utslipp, energi- og ressursforbruk i tillegg til avfallshåndtering. Svanen stiller også krav til god kvalitet og funksjon. Miljøkravene utarbeides i samarbeid med eksperter fra næringslivet, miljøorganisasjoner og myndigheter.

 

 

Powered by Labrador CMS