Sport og spa
Innredningsmessig er hotellet holdt i lyse duse toner som passer kystlandskap og sørlandssommer.
Skal du nærmere vannet, må du i båt.
Som så mange andre steder ved kysten og på fjellet er også dette hotellet organisert slik at private kjøper seg inn, får bruksrett til egen leilighet en viss tid av året, og leier den ut til hotellet når den ikke er i bruk. Leilighetssalget startet før finanskrisen slo inn, og kun få enheter står usolgt.
Spangereid kommune huser et av landets mest kjente fyr, Lindesnes, av den grunn valgte man å gi hotellet navn etter landemerket fremfor kommunen. I tillegg ønsket man å fokusere på maritime aktiviteter. Resultatet har blitt et hotell med spa, sjøsport og resort, båtplasser og brygge, samt konferansefasiliteter. Hotellet har servering både inne og ute, sistnevnte har for øvrig en relativt spektakulær plassering rett ved Spangereids dypvannsbrygge. Hit anløper cruiseskip, og tidlig på sommeren hadde seks skip lagt turen innom. Spangereidkanalen ble for øvrig åpnet med brask og bram og kongelige for tre år siden, og på årsbasis finner ca 1000 mennesker veien ut til fyret.
Forsiktig i starten
Gjestenes startet smått og pyntelig å innta hotellet i midten av juli, og hotelldirektør Pål Magne Steinsland kan røpe at festeligheter for å markere åpningen av hotellet ble noe etter gjestenes inntog.
– Åpningsfesten ble lagt til august/september, sier han. Steinsland formelig klør i fingrene etter å sette i gang med hotelldriften. 19 semitrailere har snirklet seg ut mot fyret for å levere inventar og utstyr.
– Før oppstart var hovedfokus å innarbeide rutiner, vi har hatt opplæringsmøter og sjekket at vi er der vi skal, smiler direktøren. Totalt regner han med å gi jobb til 30 sjeler med stort og smått, de aller fleste fra lokalsamfunnet.
Hotelldirektør Pål Magne Steinsland gleder seg stort til å drive hotell ved Lindesnes fyr.
God mottagelse
Både lokalbefolkning, næringsliv som sådan og kommunens folk har vært utrolig positive til hotellprosjektet, skal vi tro den blide sørlendingen. Han forteller om møter mellom hotelledelse og lokalt næringsliv, om synergier og utvikling. At de har bygda bak seg. Planer om både store og mindre arrangementer av både nasjonal og lokal art.
– Vi har konferansekapasitet til om lag 400 personer, samtidig bør hotellet bli et yndet sted å feire bryllup eller jubileer, mener han. Allerede i god til før åpningen opplever direktøren et visst renn av bestillinger på konferanse og kurs. Det er han fornøyd med. Fortsetter det slik går hotellet lyse tider i møte.
– Dessuten har alle som har vært med å bygge hotellet lagt julebordet sitt hit.
Universelt
Hotellet er universelt utformet, så krever dagens myndigheter. En ekstra positiv og ikke minst visuell del av kravet, er at alt som kommer inn under benevnelse fellesarealer har blitt svært luftige, store og brede. Det kler hotellet godt. Universelliteten innebærer også fravær av dørstokker, trinn og trapper. Ikke bare bevegelseshemmede skal oppleve hotellet som et godt sted å være, man har samarbeidet med Norges Astma- og Allergiforbunds (NAAF) for å få innredningsråd og tips til materialvalg som skal være allergivennlige. Scandic som kjede har utmerket seg på dette feltet, og dette har blitt meget godt mottatt i organisasjonene som arbeider for å bedre tilgjengelighet for sine medlemmer. Det er ikke bare innen innreding og materialvalg Scandic satser, maten som serveres presenteres slik at den skal være trygg for mennesker med matintoleranse.