Smak av Follo

Publisert Sist oppdatert

Bokas forside viser fyret på Fyrsteilene i Oslofjorden, Nesodden kommune.

– Dette er ikke bare en matbok, men like mye en opplevelsesguide for Follo.
– Vi tar leseren med på en reise gjennom lokale mattradisjoner og lokal kulturhistorie og har rett og slett laget en skrytebok fra Follo, full av opplevelser, smaker og dufter.

Einbu og Søbye har gått på myke skogstier i Østmarka og Sørmarka og blitt servert velduftende bakst på markastuene Sandbakken og Vangen. De har nippet til en kjølig Chablis på norges-historiske Oscarsborg og gledet seg over hvitvinsdampede blåskjell på Son Kro. På Tusenfryd måtte de åpne beltespenna etter et raust måltid med vikingmat, øl og akevitt. På Jegstad Gård har de smakt bakerovnsbrød, og på Skipperstuen og Reenskaug Hotel i Drøbak ble de servert fisk, skalldyr og de mest fargerike og smakfulle desserter. Stedene og bordene har bugnet av både kulturhistorie og de kosteligste retter, fra de fineste gourmetmåltider til de saftigste hamburgere.

– Men vi har ikke bare besøkt disse stedene og satt oss til bords. Vi har i tillegg løftet på mangt et kistelokk for å presentere stedenes historie og kulturhistoriske skatter, forteller de.

Hvitvinsdampede blåskjell servert på Son Kro.

Smak av Follo er herrene Einbu og Søbyes fjerde lokalhistoriske kokebok. De har tidligere besøkt Romerike, Valdres og Oslo. Alle bøkene er blitt tatt godt imot – både av kritikere og av publikum. Boken kan brukes på flere måter: Som en håndbok og en veiviser til opplevelser i regionen, med fokus på matkultur og lokalhistorie. Som en nyttig kokebok med smakebiter av det Follo har å by på og som en praktbok, med flotte fargebilder og interessant lesestoff, blott til lyst.

Forfatteren og fotografen sier de har hatt en opplevelsesrik og smakfull reise.
– Nå er det vår tur til å servere rause porsjoner med smak av Follo'', avslutter Ola Einbu og Øystein Søbye.

Thumbnail Image: