Scandic vokser i Bergen

I dag blir hotellene Scandic Neptun, Scandic Strand og Scandic Bergen City fullintegrerte medlemmer av Scandic-kjeden.

Publisert Sist oppdatert

I desember kjøpte Scandic Hotels kjøpte de tre hotellene Strand Hotel Bergen AS, Neptun Hotel Bergen AS og Bergen Hotel Scandic City AS av tidligere franchisetaker Erling Falch Monsen. I dag skjer overtakelsen, og Scandic Neptun åpner i tillegg 73 nye hotellrom.

– Scandic har alltid vært en sterk aktør i Bergen fordi Bergen er en attraktiv by for både turister og forretningsreisende. I dag er vi markedsleder, og den posisjonen skal vi klare å beholde, sier administrerende direktør Svein Arild Steen-Mevold.

Vil beholde profilen

I tillegg blir ytterligere tolv partnerhoteller innlemmet i Scandic i dag. Disse hotellene vil beholde sin egen profil, men vil nå være tilgjengelig for booking på Scandic sine nettsider. I løpet av høsten 2014 ble 40 Rica-hoteller omprofilert til Scandic, og tirsdag 3. februar starter siste del av omprofileringsprosessen. Da skal de ni resterende franchise-hotellene omprofileres. Prosessen avsluttes tirsdag 3. mars. (Se oversikt nederst i saken.)

Kjeden har også hotellene Scandic Bergen Airport, Scandic Ørnen og Scandic Byparken fra før. I sum betyr det at kjeden disponerer 1356 hotellrom i Bergen. I tillegg vil det nye konferansehotellet Scandic Flesland Airport åpne i april 2017 med 300 hotellrom og mer enn 25 møterom.

Ledende

– Norge er et viktig marked for Scandic. Vi har gått fra å være en liten aktør i Norge med 21 hoteller ved starten av fjoråret til å bli den ledende hotellaktøren med 86 hoteller bare ett år senere. I dag har vi over 14 700 rom fordelt over hele landet fra Kristiansand i sør til Svalbard i nord, fastslår Steen-Mevold.

Kommende åpninger

GAMMELT NAVN

NYTT NAVN

RE-BRANDING

Rica Grand Hotel

Scandic Grand Tromsø

03.feb

Rica Parken Hotel (Ålesund)

Scandic Parken

10.feb

Rica Hotel Scandinavie (Ålesund)

Scandic Scandinavie

10.feb

Rica Hotel Harstad

Scandic Harstad

17.feb

Rica Maritim Hotel (Haugesund)

Scandic Maritim

17.feb

Rica Hotel Syv Søstre (Sandnessjøen) 

Scandic Syv Søstre

24.feb

Rica Elgstua Hotel

Scandic Elgstua

03.mar

Rica City Hotel (Fredrikstad)

Scandic City

03.mar

Powered by Labrador CMS