Satser på kunst og sport

Det begynner å nærme seg ferdigstillelse av det Pandox-eide Lillehammer Hotell. En av mange nyheter er at «Ekebergparken» nå kommer til Lillehammer.

Publisert Sist oppdatert

I forbindelse med avslutningen av en omfattende oppgradering ble pressen invitert til Lillehammer Hotel. Det Pandox-eide hotellet har siden august i fjor blitt totalrenovert innvendig, og i løpet av 2016 tilkommer et nytt velværesenter med både utendørs og innendørs bassenger, badstuer, behandlingsrom m.m. Totalt blir det investert 60 millioner kroner i hotellet.

Egen kunstsamling

I tillegg til renovering av rom- og konferanseavdelinger og et nytt sportssenter, er det også skapt en ny og unik Art Wall med imponerende verk fra norske 1800-talls kunstnere. Tidligere var hotellets omfattende kunstsamling fremvist i resepsjonsområdet, men nå har mye av kunsten fått en ny plass. Hotellets såkalte Art Wall er inspirert av et mer tradisjonelt gallerioppheng. Denne ble brukt av museer, salonger og andre utstillingssteder på 1800-tallet og inn på 1900-tallet. Da praktiserte man gjerne oppheng med flere bilder i høyden, og det dekorative elementet ble vektlagt nesten vel så mye som det individuelle bildets plassering. Ønsket om å fylle veggene og skape en god rytme var avgjørende. Dette gav kunsten et frodig og ofte litt overraskende uttrykk fordi publikum selv måtte navigere i et stort spekter av ulike motiver og uttrykksformer.

Med dette forbildet har Lillehammer Hotell samlet alle sine aktuelle malerier på én vegg. Eiendomsspar AS og Christian Ringnes har bidratt med kjærkomne tilskudd for at veggen skulle bli så tettpakket med bilder som ønskelig var

Skulpturpark

Men kunstinteresserte har enda mer å glede seg til på utsiden.

Før sommeren vil en ny skulpturpark bli ferdigstilt i hotellets store parkanlegg. Ina Johannesen, leder for Ekebergparken i Oslo, og Christian Ringnes var derfor på plass for å informere om den nye skulpturparken. Johannesen har vært ansvarlig for Art Wall-prosjektet på Lillehammer Hotel hvor hotellets eksisterende kunst er kombinert med kunst fra Christian Ringnes private samling. Johannesen vil også lede arbeidet med hotellets nye skulpturpark.

I tillegg til kunst, har en stor del av renoveringsbudsjettet gått med til å bygge hotellets nye sportssenter. Nå har hotellet et av Norges beste hotell-treningssenter, noe som ble behørig markert ved at to av Norges fremst skistjerner, Martin Johnsrud Sundby og Maiken Caspersen Falla stod for åpningen av sportssenteret. De er forøvrig hotellets egne ambassadører.

 

Powered by Labrador CMS