Nytt liv for Brakanes Hotel

Et nytt driftsselskap har tatt over driften ved Brakanes Hotel og Ulvik Hotel. Nå skal det satses på lokal mat og naturlige aktiviteter.

Publisert Sist oppdatert

Det er Robert Koesharto og Pedersen-­familien som tar over familien. I det nye selskapet B-Home har partene avtalt leie av Brakanes Hotel og Ulvik Hotel i inntil 20 år. Fra før leier Koesharto sitt selskap B-Nature Strand Hotel, og driver overnattingstilbud på villmarksvis i Hardanger Base Camp i Osa. Det skriver lokalavisen Avisa Hordaland

– Med dette har vi vår egen lille kjede, med overnattingstilbud som spenner helt fra fire-stjerners hotell og til naturhotell, sier Koesharto.

Oppbud i februar

1. mars overtok de nye driverne, fra eiendomsselskapet som Per-Ove Pedersen styrer. Det tidligere driftsselskapet meldte oppbud midt i februar, og bostyreren kan i ettertid slå fast at det ikke er midler å finne til kreditorene. I det nye driftsselskapet har hotelleier Per-Ove Pedersen og Robert Koesharto sitt selskap hver sin part på 50 prosent.

Hva gjør at dere tør dette, når de andre ikke fikk det til?, spør lokalavisen.

– Vi kommer til å drive på en annen måte. Ved å løse problemene som førte til konkursen, tror vi det er mulig å skaffe et overskudd, sier Robert Koesharto til avisen.

Naturaktiviteter

I praksis betyr det en tydelig ledelse og god kostnadskontroll, sammen med satsning på aktiviteter der naturen spiller en hovedrolle. Tilbudene skal markedsføres mor brede grupper, mot barnefamilier, lag og interesseorganisasjoner, sier Koesharto. Dessuten skal maten lokaltilpasses og hjemmelages.

Det nye driftsselskapet vil videreføre tilbudet til alle som hadde bestilt seng, mat eller møte ved hotellene som de driver. De tar over de ansatte som vi fortsette og se at et flertall vil være med videre. Bostyrer Johannes Romstad jobber nå med å sikre de ansatte lønn og feriepenger som de har krav på fra det konkursrammede driftsselskapet. Det skjer gjennom Nav-systemet.