Norgani til Norge

Publisert Sist oppdatert

Christian Ringnes og søsknene Helene og Christian Sundt er eiere av det svenske hotellselskapet Pandox, skriver Aftenposten. Ringnes og Sundt har lagt 8,3 milliarder kroner kroner på bordet for selskapet.

Med dette kjøpet eier Pandox 119 hoteller med omtrent 24.000 rom i Sverige, Finland, Norge, Danmark, Tyskland, Belgia, Sveits, Bahamas og Canada.

Lavere enn tidligere bud

Norgani eier 73 hoteller og ett konferansesenter i Norden. De har 41 hoteller i Sverige, 14 i Norge, 16 i Finland og tre i Danmark.

De driver imidlertid ikke hotellene, men leier bygningsmassen ut til kjente hotellkjeder.

Ifølge meldingen er salgssummen 600 millioner kroner lavere enn den bokførte verdien av Norgani per 30. juni. Budet er også langt lavere enn tidligere bud på hotellkjeden. I 2008 bød amerikanske Starwood Capital 11,2 milliarder for Norgani.

Fornøyd med salget

Norgani-transaksjonen ventes fullført i november 2010 gitt styregodkjennelser, fullføring av gjeldsfinansiering og nødvendige tillatelser fra konkurransemyndighetene.

- Et salg av vår hotelleiendomsmasse er et viktig skritt på veien til å skape et mer fokusert selskap med en sterkere operasjonell og finansiell plattform for inntektsgivende vekst, sier administrerende direktør i NPRO, Olav Line til Aftenposten.

Salget løfter aksjekursen til NPRO med mer enn syv prosent på børsen. Like etter klokken elleve var aksjen dagens vinner på Oslo Børs.

Thumbnail Image: