Megaprosjekt oppfyller Choice-drøm

Petter Stordalen og Anders Buchhardt vil kombinere konserthus, hotell og kongressenter rett ved Tjuvholmen. Det vil i så fall oppfylle én av drømmene til Choice-sjefen Torgeir Silseth.

Publisert Sist oppdatert

Stordalen og Buchardt vil legge 2,5 milliarder kroner på bordet for å gi Oslo et flunkende nytt konserthus, hotell og kongressenter på Filipstad, i nabolaget til The Thief og Tjuvholmen. Anledningen er at Oslo-Filharmonien 100 år i 2019. Og nå kan jubileumssesongen bli feiret i flunkende nye lokaler på Filipstad, fullfinansiert av de to herrene. Det skriver Osloby.no

– I starten må jeg innrømme at vi var litt skeptiske, både med tanke på kompleksiteten, størrelsen og utfordringen. Samtidig så vi de enorme mulighetene som ligger der, både for Oslo og for oss som hotellaktører i Oslo og Norge. I likhet med Operaen ligger det et enormt potensial langt utover Norges grenser med et slikt prosjekt, sier Petter Stordalen til nettstedet.

400 rom

Går det som de to investorene håper, vil Oslo om få år få et nytt konserthus med 1500 sitteplasser, med moderne øvingslokaler og kontor, i kombinasjon med et hotell med 400 rom og et stort kurs- og konferansesenter.

Hele bygningskomplekset blir på 40 000 kvadratmeter og vil koste 2,5 milliarder kroner. Kanskje mer. Men det skal ikke koste det offentlige en eneste krone, bedyrer Stordalen, fortsatt til osloby.no

Oppfyller Choice-drøm

Hotellmagasinet er ikke rakettforskere, men det skulle vel ikke forundre oss spesielt mye dersom de to sistnevnte elementene i så fall blir å se i Choice-farger.

I så fall vil en av Choice-direktør Torgeir Silseth sine store drømmer gå i oppfyllelse. I forbindelse med med Hotellmagasinets store «fremtidssak»i nr 8-2014 uttalte han følgende:

- Vi har lyst på et hotell i Oslo S-området med store kurs og konferansefasiliteter, la oss si opp mot 2000 personer. Det skulle vi gjerne vært med på, både fordi vi tror det hadde vært mulig å gjøre penger på, men også fordi Oslo trenger det.

Nå er riktignok ikke Filipstad helt Oslo S, men sannsynligvis krysser det av nok bokser til at Choice-sjefen gir grønt lys likevel.