Klart for Yrkes-NM på Lillehammer

Publisert Sist oppdatert
Noen av vinnerne vil også kvalifisere seg til Yrkeslandslaget, og fortsette konkurransen som representanter for Norge i EM og VM. Blant fagene finner man alt fra kokk, servitør og konditor tilkulde- og varmepumpemontør, bilmekaniker ogblomsterdekoratør.

Viktig konkurranse
Det hele blir åpnet av NHO-sjef John G. Bernander i Maihaugsalen klokken 18 i kveld, og også Kronprinsesse Mette-Marit vil være til stedet for å ønske deltakere og dommere lykke til.

- Yrkes-NM er Norges viktigste konkurranse. Her kåres enerne blant lærlinger og elever innen sitt fagområde. Det er derfor et viktig bidrag for å øke verdiskapningen i en rekke bransjer. Norge trenger dyktige fagarbeidere nå og framtida, da må vi også gjøre disse fagene attraktive og spennende, sier sekretariatsleder Elisabeth Lange i WorldSkills Norway.

Flere arenaer
I morgen tidlig braker det i gang med selve konkurransene, der deltakerne vil konkurrere om å bli norgesmestere innen sine respektive fag. Konkurranse- og yrkesområdene er åpne for publikum mens arrangementene pågår. Konkurransene blir avholdt i Kristins hall, Håkons hall og på Mesna og Vargstad videregående skole i nærheten av Olympiaparken. Det hele blir avsluttet på torsdag med avslutningsseremoni og premieutdeling ved kunnskapsminister Kristin Halvorsen (SV) på Radisson Blu Lillehammer Hotell. Da blir det også klart hvem som har kvalifisert seg til Yrkeslandslaget som deltar i de internasjonale konkurransene EuroSkills (Yrkes-EM) og WorldSkills Competition (Yrkes-VM).

Håndverksdagene er i år en del av Yrkes-NM På Maihaugen fra klokken 9-14 tirsdag, onsdag og torsdag, presenteres de små håndverksfagene for elever, studenter, rådgivere og lærere fra hele innlandet.
Thumbnail Image: