I sving på Hordatun

Publisert Sist oppdatert
Ingress:

Familie og venner i Stavanger mente de var galne - Røldal, hvor var det? Men vertskapet på Hordatun Hotel har ikke angret en dag på valget de tok for snart 13 år siden.

  

 

  

Kanskje var det nettopp det som skulle til for å puste nytt liv i hotellet i Røldal, som ligger like ved europaveien og riksveien. En porsjon galskap blandet med solide doser pågangsmot og innsatsvilje.

– Førsteinntrykket var ikke helt som forventet, forteller Anne Alden. Vi var på dagstur til Røldal og visste at Hordatun var til salgs. Vi så for oss et hvitt hotell i gammel stil. Det stemte ikke og fristet ikke akkurat til kjøp.

 

Men så tok de stedet nærmere i øyesyn, og mulighetene begynte å åpenbare seg. Det gikk likevel en tid med vurdering fram og tilbake før de bestemte seg. Drømmen var å drive et sted som dette. Dessuten var begge litt lei A4 livet i byen, med travle jobber. Erfaring med å drive hotell hadde ingen av dem, men de bestemte seg likevel for å hoppe i det.

Først ble det intensiv jobbing med oppussing av rom, spiserom og bar før de til påske år 2000 kunne ta i mot de første gjestene. Etter noen års drift innså ekteparet imidlertid at  det lå begrensede muligheter i det gamle bygget, og bestemte seg nok en gang for å hive seg ut på dypt vann. Vekk med det gamle, opp med nytt hotell og leilighetsbygg. Det var ikke akkurat en standard hotellkasse de ønsket å sette opp. Arkitektkontoret Bark i Stavanger ble kontaktet, de lot seg inspirere av den majestetiske naturen i området. Omsider reiste det seg et bygg formet etter det røldalske landskap og slalomsvinger.

– Vi ville sette opp et bygg det var noe ved, noe som kunne leve i fremtiden.

 

Den nye driftsformen ble nå til et hotell og et leilighetsbygg som ble lagt ut på markedet for salg, leilighetene blir deretter leiet ut i perioder hvor eierne ikke benytter dem. Hotellet står for videreutleie.

Hotellbygget åpnet desember 2008 og består av 62 rom, i tillegg er det satt opp et leilighetsbygg bak, Hordatun Panorama som rommer 36 leiligheter.

– Heldigvis var vi først ute her i Røldal med denne typen utbygging. Ikke tvil om at det var en stor investering, og vi har jobbet hardt for å få det til å gå rundt. Joggeskoene er fremdeles på og vi står på sammen med et godt crew her på huset, sier paret med et smil.

I dag tar de i mot grupper og enkeltpersoner, bedrifter og lag. Med en populær restaurant, lobbybar og en legendarisk afterskibar har gjestene flere valgmuligheter.

 

– Dette har blitt en møteplass både for lokalbefolkningen og tilreisende og tilbakemeldingene fra fornøyde gjester er noe vi lever lenge på, forteller Anne. Vi føler vi har vært med på å få «gang» på Røldal. Store og små bedrifter her i bygda, har alle vært flinke til å oppgradere og stå på sånn at det nå et bra tilbud for alle hele året.

 

Røldal er kjent for å ha mest snø, noe som har gitt viktig reklame for bygda og for reiselivet. Vinterstid gjelder aking, langrenn, brett og ski i Røldal Skisenter. Sommerstid er det base for fotturer i fjellet, dagsturer til Preikestolen, Trolltunga og Hardangervidda. Anne Alden og ektemann Robert Pettersen har kommet for å bli, ingen tvil om det.

– Det kan være svært travelt og med så og si drift døgnet rundt, men skuldrene er allikevel nede. Her er det ikke stress som det vi er vant med fra byen.

 

Kanskje er det den vakre naturen som fungerer som balsam. Glitrende vann, hvite fjell, frisk fjelluft og himmelske lysskiftninger kan gi hvilepuls til noen hver.

 

Teaser:

Familie og venner i Stavanger mente de var galne - Røldal, hvor var det? Men vertskapet på Hordatun Hotel har ikke angret en dag på valget de tok for snart 13 år siden.

Main Image:
Thumbnail Image:
Powered by Labrador CMS