Fra fotball til hotell

Begge var superstjerner på Manchester United. Nå blir de straks hotellbaroner.

Publisert Sist oppdatert

Ryan Giggs og Gary Neville er navn som klinger godt for fotballkjennere. I alle fall hos fans av Manchester United.

I dag er de henholdsvis assistentmanager for klubben og fotballekspert på TV, men om en drøy måned får de mer enn fotball å tenke på. Da åpner nemlig Hotel Football i Manchester dørene og begge er delaktige i hotellprosjektet.

Utsatt

I utgangspunktet skulle hotellet ha åpnet i november, men nå er datoen satt til 2. mars. Og det er, nær sagt selvfølgelig, fotballmessige grunner til forsinkelsen. Ifølge deres eget selskap GG Hospitality (står for Giggs og Gary), som har ansvaret for prosjektet, ville utsettelsen gi de tid til å lage en fotballbane i miniatyr på taket, samt å øke arrangementskapasiteten med 50 prosent.

Hotellet er bygd bare noen få hundre meter unna Manchester Uniteds hjemmebane Old Trafford, og er ventet å bli et yndet hotellvalg for United-fans fra hele verden. For fotball er gjennomgangsmelodi over hele hotellet.

På rom-siden kan gjestene velge mellom standard- eller executive-rom, men begge alternativene har blant annet 40-tommers smart tv-er med full fotballpakke, samt spesialutvalgte toalettartikler av Uniteds legendariske 92-årgang.

Fotball på taket

Det blir i det hele tatt fint lite av fotballfri soner på hotellet.

Toppen av kransekaka er møteplassen Heaven med plass til 180 gjester. Når den står ferdig blir det en spektakulær møteplass med inkludert fotballbane på taket av hotellet. Utsikten strekker seg mot både stadionanlegget og Manchester by.

Er du blodfan av klubben er dessuten et besøk i Old Trafford Supporters Club et must. Ideen ble klekket da duoen fortsatt var aktive og ønsket var å skape en egen klubb, for fansen. De siste tre årene har derfor målet vært å lage et rimelig «hjem» som kan huse arrangementer. En hel etasje er tilegnet dette sosiale formålet.

Blir du sulten i løpet av besøket, kan du heller ikke forvente å traske inn i en fotballfri sone i restauranten. Den omtales nemlig som «relaxed dining influenced by the spirit of the game».

PS: Hotellmagasinet har allerede booket et besøk på hotellet. Full (kamp)rapport fra hotellet kommer når det nærmer seg vår og gresset (i Norge) blir grønnere.