First Hotels til Kinsarvik

Hotellkjeden fortsetter å ekspandere. Nå skal de plukke gjester i Hardanger.

Publisert Sist oppdatert

Med utsikt over Hardangerfjorden på den ene siden av hotellet og til Hardangervidda på den andre, ligger First Hotel Kinsarvik midt i hjerte av vakre Hardanger.

– Dette er et hotell med historie og sjel. Det har fantastisk beliggenhet, og vi er svært glade for å ønske Hylco Disselhorst og hans team velkommen til First Hotels, sier administrerende direktør i hotellkjeden, Roar Ingdal.

First Hotel Kinsarvik er den tredje norske signeringen hotellkjeden gjør for året.

Unik historie

Som mange av de ærverdige hotellene langs kysten, hadde også First Hotel Kinsarvik en forsiktig start. Opprinnelig var dette nemlig bygdas kolonialforretning. Men eierne, familien Hus, leide også ut noen rom i andreetasje til bygdas gjester.

– Dette var ikke en uvanlig kombinasjon og det var først på 60-tallet at bygningen ble klassifisert som hotell, forteller Hylco Disselhorst, medeier og direktør for hotellet.

Etter hvert som flere og flere fikk øynene opp for den fantastiske naturen og kulturen i Hardanger, ble også kravet om et ordentlig hotell større.

Den siste delen av hotellet ble bygget i 1976, og bygningen har gjennomgått en rekke oppgraderinger siden den gang. Sist nå i år da vi pusset opp resepsjonen og terrassen, sier Disselhorst.

Lei å stå alene

De siste fem årene har hotellet vært uten kjedetilknytning, og hotelldirektøren er glad for å bli en del av en større enhet.

– Det er ingen tvil om at det både er tungt og kostbart å i dag være et frittstående hotell. Vi ser frem til å dra nytte av blant annet de tekniske løsningene, distribusjons- og salgsapparatet til First Hotels og tror på et langt og godt samarbeid, sier Disselhorst.

Han får støtte av Ingdal som tror hotellet vil passe godt inn i den eksisterende porteføljen.

–Ikke bare skal vi bli større med flere sentrale hotell i de største byene i Norden; vi ønsker også å tilby våre gjester opplevelser utenom det vanlige på fantastiske destinasjoner rundt om i distriktene. Og det vet jeg de vil få på First Hotel Kinsarvik, sier Ingdal.

Fakta om First Hotel Kinsarvik

Antall rom: 70

Aktiviteter: Familiepark, gokart-bane, airlift, cidersmaking og guidete turer på Folgefonna og Hardangervidda.

Åpent: April til november

Fasiliteter: Restaurant, bar, terrasse, dansesal og kurs- og konferanselokaler.

Attraksjoner: Kort avstand til blant annet Kinsarvik Kirke (steinkirke fra rundt år 1150), «de fire fossene» (Tveitafossen, Nyastølsfossen, Nykkjesøyfossen og Søtefossen), isbreen Folgefonna, Hardangervidda og Vøringsfossen (et par timers tur fra Kinsarvik).

Beliggenhet: cirka 40 minutters kjøretur fra Odda og 1 time fra Voss.