Choice miljøsertifiserer samtlige 160 hoteller

Publisert Sist oppdatert

- I Choice har vi arbeidet med ambisiøse miljøtiltak siden innføring av ENØK-prosjektet i 2003. Nå har vi sett behov for å samle, systematisere og forsterke vårt miljøarbeid. I Choice har vi et løfte om å gjøre alt vi kan for miljøet. Med ISO-sertifisering og klimarapportering, kan vi arbeide systematisk for kontinuerlig å forbedre oss, samtidig som vi åpent rapporterer fremgang, sier Torgeir Silseth, administrerende direktør i Choice Hotels Scandinavia.

Miljøsertifiserer 160 hoteller i 2009
Det er Det Norske Veritas - DNV – som sertifiserer hotellene for Choice. Standarden legger vekt på kontinuerlig forbedring og systematisk og målrettet miljøarbeid. Prosjektet involverer 8500 Choice ansatte i tre land.

6 pilothoteller allerede sertifisert
Seks pilothoteller har allerede innført miljøstyringssystemet. Onsdag 21. januar ble Comfort Hotel i Malmø (S), Clarion Collection Hotel Temperance (S), Clarion Hotel Bergen Airport (N), Quality Spa og Resort Holmsbu (N), Quality Hotel Leankollen (N) og Clarion Hotel Copenhagen (DK) offisielt ISO-14001 sertifisert av DNV. Erfaringer fra endringsprosessen ved disse seks hotellene blir viktig når miljøledelsessystemet nå implementeres i hele organisasjonen.

Lanserer klimaregnskap
Som et ledd i den store miljøsatsningen har Choice i tillegg utarbeidet et omfattende klimaregnskap, Carbon Footprint. Rapporten viser klimautslipp for kjeden totalt, samt for hvert enkelt hotell og er utarbeidet av ECOHZ og Østfoldforskning. 2007-rapporten inneholder klimautslipp omregnet i CO2 -ekvivalenter for hotellenes energibruk, ansattereiser, samt tjenestereiser. I 2007 tilsvarte dette 20000 tonn CO2 for kjeden totalt. Klimaregnskap for 2008 offentliggjøres til våren. Da forventer Choice å se resultatene av klimatiltak iverksatt i løpet av fjoråret.

Thumbnail Image: