Blir Norges yngste hotelldirektør

Mattias (23) er Stordalens stjerneskudd.

Publisert Sist oppdatert

23 år gamle Mattias Stengl fra Karlstad i Sverige blir i Petter Stordalens Choice-kjede beskrevet som et av de største hotelltalentene på mange år.

Han kom inn i konsernet allerede som 19-åring og har steget i gradene siden. I januar startet han på Choices ettårige trainee-program. Der ble han trukket ut etter halvgått løp, klar for større utfordringer, opplyser brand-direktør Simen Vinge i Comfort Xpress til Nord24.

Når Xpress-hotellet åpner i Tromsø i midten av oktober, blir Stengl Norges yngste hotelldirektør. Han tar tittelen fra Preben Moe, direktør ved Gloppen hotell på Sandane.

- Det som gjør Mattias unik er hans entusiasme og innsikt i hva som er viktig for morgendagens hotellgjester. Hans driv for å bidra til fornyelse og nytenkning i en tradisjonell bransje var en viktig grunn til at valget falt på ham, sier Simen Vinge.

Hovedpersonen ser mer nøkternt på det.

- Jeg bryr meg verken om alder eller titler. Det som er viktig for meg er at jeg har fått et ungt og svært kvalifisert team her i Tromsø, som skal jobbe på for å ta bransjen inn i fremtiden, sier svensken.Han framhever den digitale gjesteopplevelsen som et viktig satsingsområde.

- I tillegg mener jeg det er på tide å la gjestene selv velge hva de vil betale for og hva de ikke vil bruke penger på.

 

Comfort Hotel Xpress Tromsø får 192 hotellrom og 13 ansatte.