Ble Årets Bondelagskokk

Publisert Sist oppdatert
Ingress:

Kjøkkensjefen ved Gloppen Hotell, Bodil Fjellestad, er kåret til "Årets Bondelagskokk 2013-14". Prispengene skal brukes til å utvikle en kokebok med lokale råvarer og tradisjonsoppskrifter.

Med tittelen "Årets Bondelagskokk 2013-14" følger et stipend på 100.000 kroner. Dette vil Bodil Fjellestad som er kjøkkensjef ved Gloppen Hotell i Sandane i Nordfjord bruke til å utvikle en egen kokebok med lokale råvarer.

– Jeg vil også ta med gode gamle tradisjonsoppskrifter og ikke minst dele mine oppskrifter med en egen vri,  sier hun i en pressemelding.

Fjellestad skal også besøke bønder i lokalområdet der hun jobber for å ta bilder og se på råvarene som de produserer.

- Arbeidet er så smått igang. Målet er å ha kokeboken klar i 2014, slik at jeg får med meg alle sesongene her i Gloppen, sier hun.

Prisen ble delt ut av Mat- og landbruksminister Trygve Slagsvold Vedum og leder i Norges Bondelag Nils T. Bjørke under åpningen av den norske standen på Grüne Woche i Berlin. Til åpningen har Fjellestad med seg Gloppenhjort, lokale bringebær og eplesaft fra Fjordane Gardspresseri på Sandane, som hun serverer som smaksprøver. I tillegg har hun med seg lokal røkelaks og hjortepølse som skal serveres utover i uken.

- Jeg liker å være en representant for både Gloppen Hotell, Sandane og regionen, for uten samarbeid klarer vi ingenting, sier hun.

Det er NCE Culinology og Måtidets hus som koordinerer deltakerene fra Fjord Norge. Fra Sogn og Fjordane deltar også Kystvilt, Ciderhuset Balholm og Øystein Undredal AS/ Undredal Geitost engros og detalj.

Grüne Woche har 400-500.000 besøkende hvert år. Utstillingen som i år blir arrangert for 78. gang, har 26 haller. Den norske standen er på 365 kvadratmeter, og det er 26. gangen at Norge deltar. Grüne Woche er et internasjonalt samlingspunkt for mat og landbruk og i tillegg har hotell- og restaurantnæringene stort utbytte av å delta som en del av reiselivsnæringen.

Teaser:

Kjøkkensjefen ved Gloppen Hotell, Bodil Fjellestad, er kåret til "Årets Bondelagskokk 2013-14". Prispengene skal brukes til å utvikle en kokebok med lokale råvarer og tradisjonsoppskrifter. 

Main Image:
Thumbnail Image:
Main Image Credit:
Kjøkkensjef Bodil Fjellestad ved Gloppen Hotell er kåret til "Årets Bondelagskokk 2013-14". (Foto: Åse Hodne Hørsdal, Måltidets Hus)