Verdens beste tapas er norsk!

Vi er best i verden! Kong Felipe VI, Sergio Ramos, Julio Iglesias, Enrique Iglesias og Penélope Cruz. Vi har slått dem alle sammen. Ferran Adrià - can you hear me? Your boys took a hell of a beating!

Publisert

Bodøværingen Øyvind Bøe Dalelv gikk i går kveld til topps i den internasjonale tapaskonkurransen som ble avholdt i Valladolid.

(Saken fortsetter under bildet av vinnerretten.)


Dette er en konkurranse som er under beskyttelse av Det Kongelige Spanske Gastronomiske Akademi, ved dets president Rafael Ansón. Og i den grad man kan snakke om et offisielt tapasmesterskap så er dette altså det. Det er organisert av sentrale, drivende krefter innen den spanske gastronomien.

VINNERRETT: Dette er verdens beste tapas.

Og nå er altså verdens beste tapas norsk. Kåret på deres egen hjemmebane. Det er som om Spania skulle slått oss i VM i rakfisk - i Valdres...

Enstemmig jury

Dette skriver Bocuse d´Or Norge på sine Facebook-sider etter seieren:

"Øyvind tapasrett er den samme som han vant Årets Ganefryd 2017 med under Årets kokk 2017. Øyvind tok også sølvet i Årets kokk, og er en av Norges ledende kokker på konkurranseområdet. Vi i Bocuse d'Or Norge er stolt over innsatsen og gratulerer så mye."

Dette var den enstemmige juryens begrunnelse (raskt oversatt av daglig leder Arne Sørvig):

"Tapasen bringer frem et tydelig inntrykk og smak av sin opprinnelse, nemlig det norske havet. Med landets kjente produkt torsken i både saltet og fersk utgave, kombinert med sprøstekt jordskokk, urter og fersk tang, erobret den norske kokkens ganefryd juryens ganer. Retten klarer på en balansert måte å bringe frem de enkelte ingrediensenes karakteristiske smaksegenskaper i en balansert kombinasjon - som kan smakes i et jafs [som er det en tapas skal gjøre: vår anm.]. Vinneren får tittelen Verdensmester i Tapas 2017, og får med seg en representativ skulptur som pokal, samt 6000 Euro".

Powered by Labrador CMS