Kalvecarré fra fransk kalv blir hovedråvaren til fatretten.

Slik er Norges vinneroppskrift

For få minutter siden var Norges Bocuse d’Or-kandidat Christian André Pettersen i gang på konkurransekjøkkenet i Lyon. Se bildene fra rettene han skal lage her.

Publisert

I dag skal Norges Bocuse d´Or-kandidat Christian André Pettersen i ilden i Lyon. I europafinalen i Torino i juni gikk han, commis Håvard André Josdal Østebø og coach Gunnar Hvarnes helt til topps, og også denne gangen sikter Team Norway seg mot en pallplass. I alle fall utad. Innad er vi ganske sikre på at gull er den klare målsetningen.

– For å komme på pallen må alt stemme på konkurransedagen. Christian André er en dyktig, dedikert og erfaren konkurransekokk som har alle forutsetninger for å nå målet sitt, sier coach Gunnar Hvarnes. - I hele høst har vi jobbet oss fram til de beste råvarekombinasjonene, smakene og følelsene og nå gleder vi oss til å vise frem resultatet, fortsetter den meritterte coachen.

Denne uka har Christian André Pettersen, commis Håvard André Josdal Østebø og coach Gunnar Hvarnes befunnet seg på «høydetrening» hos den tidligere Bocuse-vinneren Regis Marcon i alpelandsbyen Saint-Bonnet-le-Froid, for å gjøre den siste finpussen før verdensfinalen Bocuse d’Or. Fornemme ganger har smakt og ment, og den siste finpussen er unnagjort.

«Chartreuse du Nord»

Presentert på to måter. Servert sammen.

Chartreuse med skjell & selleri, dekket med knuste tørkede, grønnsaker og fennikelfrø.

Rosett av grønnsaker med sellerikaviar.

Fra markedet:

Øst – vest

Kamskjell kosho (japansk peppersaus) med pepperrot og østersperle.

Salat & spirer

Langtidsbakt grønne squash med spirer og salatmajones

Tangtartelett

med krem av eggeplomme og tørket trøffeltang fra Lofoten

Saus chartreuse

*Chartreuse er en klassisk fransk fylt grønnsakskake som kan være en selvstendig hovedrett

NB: Saken fortsetter under bildene.

Meny for tallerkenretten.
Tallerkenretten skal være en chartreuse med skjell og grønnsaker.

 

Tallerkenretten skal være en chartreuse med skjell og grønnsaker.

Hyller de franske stjernekokkene

Årets konkurransemeny er en hyllest til det franske kjøkkenet. Kalvecarré fra fransk kalv blir hovedråvaren til fatretten. Denne skal serveres hel, eller i to deler, og med en eller flere av følgende deler av kalven: brissel, nyrer, lever eller skank. Tallerkenretten skal være en chartreuse med skjell og grønnsaker. Denne retten ble valgt som en hyllest til Joël Robuchon, en av Frankrikes største kokker, og som gjennom sin karriere har hatt flest Michelin-stjerner i verden.

HER DER DU SENDINGEN FRA LYON.

Fat «Nord»

Stekt kalvekam

Dekket med finhakket kalvekjøtt og arktisk krydder

Salat Nord

Sprøstekt kalvebrissel med sautert grønnkål og kremet sopp

Potetsufflé med løk og trøffeltang fra Lofoten

Potet «aligot» (tradisjonell fransk potetkrem på nye måte)

Dampet purrestokk og brisselkrem

Blomkålrosett

Smørbakt blomkål med grønnsakskaviar

Syltede reddiker med spirer

Meny for fatretten.

Kalvecarré fra fransk kalv blir hovedråvaren til fatretten. Denne skal serveres hel, eller i to deler, og med en eller flere av følgende deler av kalven: brissel, nyrer, lever eller skank.

Kalvecarré fra fransk kalv blir hovedråvaren til fatretten. Denne skal serveres hel, eller i to deler, og med en eller flere av følgende deler av kalven: brissel, nyrer, lever eller skank.

Potetsufflé med løk og trøffeltang fra Lofoten.
Dampet purrestokk og brisselkrem.
Blomkålrosett. Smørbakt blomkål med grønnsakskaviar.

Saus

Kalvesjy

Fakta om Bocuse d’Or - konkurransen

Bocuse d’Or er verdens desidert vanskelige og mest prestisjefylt kokkekonkurranse. Verdensfinalen arrangeres annethvert år i januar i Lyon.

Konkurransen ble etablert i 1987 av mesterkokken Paul Bocuse, og har siden det utviklet seg til å bli en global konkurranse i kokkekunst. Deltakelse i Lyon endrer en mesterkokks karriere, og en pallplass er en utrolig prestasjon. Norges 13 Bocuse-kokker har til sammen vunnet fem gull, tre sølv og to bronser i de 14 (av totalt 16) verdensfinalene de har deltatt i siden 1987.

Frankrike og Norge har per i dag like mange medaljer.

Fakta om Bocuse d’Or Norge

Stiftelsen Bocuse d’Or Norge er «norske mesterkokkers olympiatopp», og organiserer det nasjonale uttaket «Årets kokk» og det norske teamets deltakelse i Bocuse d’Or Europa og verdensfinalen i Bocuse d’Or. Stiftelsen har ikke kommersielle mål, og er sponsorfinansiert.

Powered by Labrador CMS