GÅR GODT: Tidligere Trudvang Hotell, nå Rena Hotell, ligger bare 20 minutters kjøretur fra Elverum , i et lite tettsted med et par tusen innbyggere. Likevel: Hotellet går godt, tjener penger og har svært godt belegg.

Hotellet var et av de første til å tilby digital innsjekk. Nå vurderer de utvidelse

Rena Hotell leverer belegg mange kan misunne dem.

Publisert Sist oppdatert

Rena Hotell:

Sted: Rena, Hedmark

Antall rom: 39

Direktør: Berit Nordbye

Eier: Berit og Erik Nordbye

– Det har bare gått bedre de siste årene. Vi har mange faste kunder som Rena leir, studentsamlinger og mye drop in i forbindelse med arbeid på jernbane og veiarbeid, sier Berit Nordbye til Hotellmagasinet.

60-åringen fra Rena eier hotellet sammen med broren Erik, og utgjør ett av hotellets halvannet årsverk. Rena er ingen by, men et tettsted med et par tusen innbyggere i Østerdalen i Innlandet. 

Digital innsjekk i 2016

Hotellet, som tidligere het Trudvang, ligger midt i sentrum, bare et langskudd unna stasjonen og Høgskolen.

Faren til Berit kjøpte hotellet  mot slutten av 1980-årene –  men bygd opp igjen etter brannen i 1990. Da faren gikk bort i 2003, var det barna som overtok. I 2015 bestemte søsknene for å pusse opp lobby og rom. Det skulle satses. 

SJEFEN: Berit Nordbye ved Rena Hotell

– Det kostet, men hotellet var slitt og et ubetjent hotell må ser bra ut skal det var attraktivt for gjestene. Investeringen har betalt seg, forteller Berit.

I 2016 kopierte de leilighetshotellet Wilhelmsen House i Tønsberg, ble automatisert til et ubetjent hotell.

– Det var et smart valg. Det går veldig mye ressurser skulle vi drevet et døgnbemannet hotell på et lite sted som Rena. Frokosten har vi satt bort til et eksternt firma. Vi hadde lunsjbar og a la carte tidligere, men det er for lite sted til å leve av det. I stedet laget vi en stor og flott tv-stue. Jeg er innom hver dag for å se at alt går bra, sier hun.

Stor ubrukt kjeller

Hotellet har 39 enkelt- og dobbeltrom. I tillegg seks studioleiligheter med eget kjøkken. Berit forteller at leilighetene er veldig populære for langtidsboende. Deler av kjelleren leies bort til kommunen. Når Birkebeinerrennet og rittet arrangeres, er det sprengt kapasitet. 

Og hotellet har utvidelsesmuligheter.

POPULÆRT: I 2015 bestemte søskenparet Berit og Erik for å pusse opp hotellet. Det har gitt resultater. Berit forteller at hotellet flere ganger er fullbooket.

– Vi har veldig bra belegg, og noen ganger har vi så stor pågang at det hadde vært behov for flere rom. Vi har en stor kjeller som står ubrukt. Hva vi skal gjøre med den er vi ikke sikre på ennå, men jeg utelukker ikke at vi finner på noe med tid og stunder.

Hvor lenge 60-åringen orker å holde koken innen hotellbransjen vet hun ikke.

– Jeg kommer nok til å gå igjen på hotellet, sier hun smilende.

Powered by Labrador CMS